Kahvi (kahvipavut ja jauhatus)

Alle 15 min

Raaka-aineet

Mokka
Arabica
Culi
Robusta
Kaikki muutkin kahvit käyvät =)
Kahvimylly
(Vietnamilainen pikku kahvipannu)

Jaa resepti

Ohje

Kahvia kahvipavuista. Suosittelen jokaista kokeilemaan. On mukava sekoitella omia makuja ja tutustua uusiin kavilajeihin.

Valitse kahvilajikkeesi ja jauha se myllyssä. Alussa vaatii opettelua kuinka hienoksi kukin kahvipapu pitää jauhaa. Mitä miedompi lajike(Mokka) sitä hienommaksi sen voi jauhaa, jos pavut jauhaa liian hienoksi kahvista tulee kitkerää. Arabia pitää mielestäni jauhaa aika karkeaksi. Kahvi mitä suomessa myydään valmiiksi jauhettuna paketeissa on yleensä Arabiaa ja jonkun muun sekoitusta. Kokeile eri laijikkeiden yhdistelmiä!

Jos käytyt tuollaista Vietnamilaista pikku pannua kahvin valmistukseen niin ohje on seuraava. Jauha kahvi, annostele se pikku pannuun noin kaksi ruokalusikkaa ja kaada kiehuva vesi päälle. Jätä tippumaan ja nauti omasta tuotoksestasi. Kahvin voi toki keittää myös perus kahvinkeittimessä.

Yhdestä ruokalusikallisesta papuja saa yksi kaksi kuppia kahvia. Riippuu kuinka vahva tykkää juoda.

Myllyjä on käsikäyttöisiä sekä sähkötoimisia. Jos mietit harrastuksen aloitusta suosittelisin kuitenkin laittamaan hieman rahaa aluksi ettei kahvi harrastus typpää huonoihin välineisiin. Itse maksoin tuosta myllystä noin 70e, siinä voi säätää karkeutta ja voi valita kuinka paljon papuja jauhaa. Olen erittäin tyytyväinen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Henri-ja-Hoang
Muutti kahvinjuontini iäksi!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään