Mausteiset pähkinät

Raaka-aineet

500 g valitsemiasi pähkinöitä
n. 1 rkl oliiviöljyä (tai muuta öljyä)
n. 1 rkl suolaa
n. 0,5 tl savustettua paprikajauhetta

Jaa resepti

Ohje

Levitä pähkinät leivinpaperille uunipellille ja paahda uunissa 200 asteessa n. 8 minuuttia tai kunnes kullanruskeita ja paahtuneen tuoksuisia. Ole tarkkana, pähkinät kärähtää herkästi!

Kaada paahdetut pähkinät kulhoon ja lorauta niskaan öljyä (ei kaikkea kerralla). Katso että kaikissa pähkinöissä on vähän. Sekoita suola ja savustettu paprikajauhe, ripottele vähän kerrallaan pähkinöille ja sekoita välillä. Koko suolaseos ei välttämättä kulu, joten älä kippaa kaikkea kerralla! Lopputuloksena voi silloin olla syömäkelvottomia, aivan liian suolaisia pähkinöitä. Tarjoile huoneenlämpöisinä.

Voit käyttää myös merisuolaa joko myllystä tai morttelin kautta. Savustettu paprika on aika tujua tavaraa, sitä ei kannata liioitella. Lisäksi voit laittaa ripauksen chilijauhetta tai vaikka cayennepippuria pientä lämpöä tuomaan. Itse lisäsin pikkuripauksen sokeria. Paprikan sijaan pähkinät voisi maustaa vaikka jeeralla (juustokumina) tai miksei jollain valmiilla mausteseoksella, kuten garam masala! Pähkinöiksi sopii parhaiten (minun mielestäni) mantelit, cashewpähkinät ja maapähkinät, eli ne perinteisemmät "suolapähkinät" :).

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Mausteiset pekaanipähkinät
  • 19 7 Mausteiset veneperunat
  • 0 0 Mausteiset Broilerin Koipilot
  • 4 4 Mausteiset coctail-lihapullat
  • 2 2 Hunajaiset pähkinät
  • 16 13 Mausteiset karitsakebabit

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään