Vähäkalorinen rahkakakku

3 - 6 h

Raaka-aineet

6 dl Rasvatonta maitorahkaa
1½-2 dl Sokeroimatonta mehukeittoa
150 g Pakastettua mangoa
½ Hunajameloni
1 tl Makeutusjauhetta
1 tl Vaniljasokeria
3 rkl Liivatejauhetta

Jaa resepti

Ohje

Tämä on todella helppo valmistaa ja jos tekee tämän ohjeen mukaan, koko kakussa on ainoastaan n. 800 kcal, joten ei tarvitse kokea huonoa omaatuntoa, jos tuleekin laihdutuskuurin aikana syötyä extra-palanen.. :) Vaniljasokerin ja hedelmät voi jättää kokonaan pois, jos haluaa mahdollisimman vähäkalorista.

 

Ohjeet

Kuori ja pilko hunajameloni pieniksi kuutioiksi. Sulata mango mikrossa tai liedellä ja muussaa se soseeksi. Itse käytin tehosekoitinta niin sain hienoa sosetta. 

Laita maitorahkat kulhoon ja lisää joukkoon mangosose sekä meloni, maun mukaan mehukeittoa, itse laitoin n. 2dl. Mehukeitto antaa makeutta ja tekee massasta juoksevampaa. Lisää seokseen makeutusajauhetta ja vaniljasokeria, näitä voi myös laittaa oman maun mukaan. Sekoita liivatejauhe purkin ohjeen mukaan veteen ja lisää se rahkaseokseen, jossa on tässä vaiheessa kaikki muut ainesosat.

Kaada seos irtopohjavuokaan. Itse tein tässä vaiheessa kakkuun elintarvikevärillä "marmori"-pinnan koristeeksi, jos haluat voit siis nyt tehdä sen, mutta se ei ole välttämätöntä. Laita vuoka jääkaappiin ja jokin kansi tai kelmua päälle. Anna olla kylmässä 3-6h, tai kunnes massa on kiinteä, eikä tartu yhtään jos sormella kokeilet päältä.

Kun kakku on hyytynyt voit irroittaa vuoan reunan. Kannattaa vetää veitsellä reunan ympäri, ettei massaa jäisi reunaan kovin paljoa irroitttaessasi sitä. 

Koristele haluamillasi jutuilla tai tarjoile sellaisenaan. 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 2 Vähäkalorinen herkkuomenapiirakka
  • 10 14 Omenainen rahkakakku
  • 6 0 Jouluinen rahkakakku
  • 2 3 Bretagnen rahkakakku
  • 3 1 Vähäkalorinen mustikkapiirakka
  • 0 0 Piparinen rahkakakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään