Halloween hautausmaakakku

15 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

4 kpl munia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
4 dl kermaa
200 g (sitruuna)tuorejuustoa
lemon curd tahnaa
600 g mustia fudge karkkeja (irtokarkkihyllystä)
½ dl kermaa
500 g sokerimassaa
elintarvikevärejä (harmaa, vihreä, oranssi, violetti, keltainen)

Jaa resepti

Ohje

Pohja:Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista pohjaa 20x20cm vuoassa 175 asteessa noin 45min. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Täyte:Vaahdota 3dl kermaa. Lisää tuorejuusto. Lisää lemon curd tahnaa halutessasi suoraan täytteeseen tai levitä sitä pohjille. Täytä kakku ja anna hetki hyytyä jääkaapissa.

Kuorrute:Kuorrute kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin!Laita fudget ja ½dl kermaa kattilaan. Sulata seos kunnes se on tasaista. Kaada seos leivinpaperin päällee kulhoon ja laita jääkaappiin yön yli. Nosta tuntia ennen kaulimista huoneenlämpöön. Kauli massa tomusokerin avulla.Vaahdota 1dl kermaa ja kuorruta kakku ensin sillä. Kauli sitten musta massa kakun päälle.

Koristeet kannattaa myös tehdä paria päivää ennen kuivumaan!Kauli valkoinen massa ja leikkaa siitä suunnilleen ympyrä. Koristele "taivas" maalamalla tai leikkaamalla siihen koristeita massasta. Anna koristeen kuivua 2vrk. Leivonnassa käytän yleensä leivontatarvikeliikkeistä löytyviä geeli/pastavärejä. Nestemäiset värit eivät ole kovin hyviä.Värjää massaa haluamillasi väreillä ja muovaa siitä esim. kurpitsoja ja hautakiviä. Sulata suklaa ja laita se minigrip pussiin. Leikkaa kulma auki ja pursottele palloja leivinpaperille. Anna palleroiden jähmettyä ja asettele ne kakun päälle poluksi. Tökkää lopuksi taustakoriste kakkuun kiinni. Voit myös laittaa sen nojaamaan kakkua vasten. Tekstejä voi kirjoitella elintarviketussilla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Halloween kurpitsakakku
  • 5 7 Halloween kummitusneliöt
  • 10 2 Halloween muffinssit
  • 7 6 Halloween hämiskakku
  • 5 5 Halloween kananmunat
  • 11 1 Halloween Muffinssit

Kommentit

Kakkumonsteri
Sitruunan ja lakritsin yhdistelmä on tässä kertakaikkiaan hurmaava. Jos kaipaa jotain uutta makuyhdistelmää täytekakkuun, niin kannattaa ehdottomasti testata tätä! Enemmän koristeiden muovaamisesta kannattanee ehkä lukaista blogistani, sillä tänne ohjeita on vaikeampi lisätä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään