10 334
10 334

Peanut Butter Cups / Maapäkinävoisuklaakupit

12 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

400 g (tummaa) suklaata
250 g maapähkinävoita
n. 2 dl tomusokeria
n. 30 g voita
5-7 kpl digestive-keksejä
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Tällä ohjeella saat 12 maapähkinävoisuklaakuppia. Digestive-keksit antavat täytteelle makua ja rakennetta. Voita käyttää tilalla myös kaurakeksejä. Metallinen muffinivuoka auttaa muodon säilyttämisessä ja pakastimeen siirtämisesssä.

Aseta metalliseen muffinivuokaan 12 paperista vuokaa.

Murenna keksit murskaksi.

Sulata suklaa ja halutessasi nokare voita miedolla lämmöllä. Pidä suklaa juoksevana mutta älä polta.

Sulata samaan aikaan toisessa kasarissa miedolla lämmöllä voi ja sekoita joukkoon tomusokeri. Seoksen pitäisi olla vaaleankeltaista tasaista massaa. Lisää joukkoon maapähkinävoi ja sekoita, kun se on hieman sulanut. Lisää lopuksi keksimurska ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla.

Täytteen pitäisi olla sopivan suolaista, jotta suklaan maku täydentäisi sitä. Sopeuta käyttämäsi suolan ja tomusokerin määrä käyttämäsi suklaan makeuteen: jos käytät maitosuklaata, voit lisätä vähemmän tomusokeria.

Laita kuhunkin muffinivuokaan noin 1-2 rkl sulaa suklaata (noin 1/3 vuoasta) ja laita metallivuoka pakkaseen noin 10 minuutiksi tai kunnes suklaa jähmettyy. Lisää päälle kerros maapähkinävoitäytettä ja tasoita pinta. Laita takaisin pakastimeen jähmettymään. Lisää jähmettyneen täytteen päälle vielä kerros suklaata ja laita pakastimeen. Ota pois, kun kupit ovat kokonaan jähmettyneitä.

Säilytä jääkaapissa.

Vinkki: Jos haluat päästä helpommalla, voit tehdä reseptistä myös levyllisen maapähkinävoisuklaaleivoksia. Valaa tällöin maapähkinävoitäyte foliolla tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja levitä tasaiseksi. Jähmetä pakastimessa. Lisää tämän jälkeen täytteen päälle sulanut suklaa, levitä tasaiseksi ja laita takaisin pakastimeen. Leikkaa valmiista levystä sopivia annospaloja.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään