suklaakakku

10 annosta

Raaka-aineet

100 g voita, pehmeää
nokare voita (vuoan voiteluun)
2 1/2 dl maitoa
1 rkl punaviinietikkaa
100 g maitosuklaata
15 g kaakaojauhetta
300 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
225 g hienosokeria
2 kpl kananmunaa (iso)
kuorrutus:
225 g maitosuklaata
100 g voita
1 1/2 dl kuohukermaa
koristelu:
150 g tummaa suklaata
kourallinen värikkäitä suklaapastilleja (esim. smarties)

Jaa resepti

Ohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160).    Voitele 20cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja vuoraa leivinpaperilla.    Voi pitää leivinpaperin tasaisesti kiinni vuoassa . 

2. Sekoita maito ja etikka keskenään pieneen lasiin.    Sulata suklaa (100g) vesihauteessa ja jäähdytä hetki.

3. Siivilöi isoon kulhoon jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda. Lisää            joukkoon suola, sokeri, pehmeä voi, sulatettu suklaa, kananmunat ja maito-    etikkaseos.    Vatkaa kaikki sekaisin käsivatkaimella noin minuutin ajan, kunnes taikina on    tasainen. Sekoitus on siis nopea, joten vältä ylivatkaamasta.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 1 tunti.    Anna kakun levähtää vuoassaan 10min. ja kumoa ritilän päälle jäähtymään.

5. Valmista kuorrute (/täyte).    Laita suklaa paloina (225g), voi ja kerma kulhoon ja lämmitä vesihauteessa,    kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet kerman joukkoon. Jäähdytä seosta välillä    sekoitellen noin puolisen tuntia, tai kunnes seos on hieman kohmettunut     pysyäkseen kakun päällä.    Leikkaa kakku puoliksi ja levitä suklaaseoksesta 1/4 kakun väliin. Levitä loput     seoksesta kakun päälle ja hieman reunoille.

6. Koristele.     Sulata tumma suklaa ja levitä sula suklaa puhtaalle pöydälle tai esim. isolle     leikkuulaudalle. Kaavi suklaata lastalla edestakaisin, jotta suklaa jäähtyy     tasaisesti. Levitä suklaa ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi ja jäähdytä     huoneenlämmössä, kunnes suklaa on kohmettunut lähes kokonaan.    Vedä esim. pitkällä palettiveitsellä suklaalevyn pinnasta ohuita rullia.    Asettele kakun päälle suklaarullat ja pastillit.

 

Olen kirjoittanut reseptin ylös aikoinaan jostain englantilaisesta ruokaliitteestä,mutta muuttanut sitä esim. jauhojen kohdalla. Alkuperäisessä reseptissä käytetään self-raising jauhoja, mutta ne voi korvata lisäämällä jauhoihin sopivan määrän leivinjauhetta. Ripauksen suolaa lisäsin myös reseptiin, koska sopii hyvin suklaan ollessa kyseessä.Koristelu onkin sitten omasta päästä, tässä tapauksessa lapsosen syntymäpäiväkakku.

          

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Mehevä suklaakakku
  • 0 0 Simppeli suklaakakku
  • 1 0 Mississipin suklaakakku
  • 19 4 Täydellinen suklaakakku
  • 1 0 Paholaisen suklaakakku
  • 3 0 Minttuinen suklaakakku

Kommentit

minna bunce
Helppo ja erittäin maukas.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään