10 090
10 090

Mansikka-mascarpone jäätelö

12 - 24 h

Raaka-aineet

2 dl kuohukermaa
1 pkt mascarponea
½ tl vaniljasokeria
4 kananmunankeltuaista
dl hienoa sokeria
1 dl punaista maitoa
1 dl glukoosisiirappia
n. 2 dl pakastemansikoita
sokeria

Jaa resepti

Ohje

1. Valitse tarkoitukseen sopiva astia (esim. vanha jäätelörasia) ja laita se pakkaseen valmiiksi viilentymään. Jos käytät jäisiä mansikoita, sulata ne, valuta siivilässä, painele haarukalla "mössöksi" ja mausta sokerilla.

2. Vatkaa kuohukerma + ½tl vaniljasokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita.

3. Erottele neljä kananmunan keltuaista lasiin odottamaan vatkaamista. Mittaa pieneen kattilaan punainen maito ja glukoosisiirappi. Kuumenna ja hämmennä seosta koko ajan, kunnes se kiehahtaa. Jätä seos odottamaan liedelle.

4. Mittaa uuteen kulhoon hienosokeri ja kaada joukkoon kananmunan keltuaiset. Vatkaa ainekset vaahdoksi. Ota tämän jälkeen maito-glukoosisiirappi seos ja sekoita se hitaasti kananmuna-sokeri vaahdon joukkoon. Sekoita seuraavaksi joukkoon kermavaahto-mascarponeseos ja lopuksi mansikat.

5. Ota viilentynyt astia pois pakkasesta ja kaada jäätelöseos siihen. Laita astia pakkaseen noin puoleksi tunniksi. Ota tämän jälkeen astia pois pakastimesta ja vatkaa seosta hitaalla teholla muutaman minuutin ajan. Laita jäätelö takaisin pakastimeen odottamaan ainakin muutamaksi tunniksi ja toista operaatio. Odota vielä muutama tunti ennen herkuttelua, että seos ehtii jähmettyä kunnolla. :)

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Sitruunainen jäätelö
  • 0 0 Kermainen herkkupeppu kinuski-pähkinä jäätelö
  • 6 1 Helppo jäätelö
  • 3 0 Wiener nougat jäätelö
  • 3 1 Latte macchiato jäätelö
  • 10 0 Kotitekoinen jäätelö

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään