15 144
15 144

Pätkiskakku valkosuklaasydämellä

Raaka-aineet

pohja
180 g keksejä
75 g voita
pätkistäyte
150 g maitosuklaata
5 kpl pätkis-suklaapatukoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 kpl kananmunanvalkuaista + 2 rkl sokeria
2 kpl munankeltuaista
2,5 dl flora vispiä
5 kpl liivatelehtiä
valkosuklaatäyte
100 g appelsiinituorejuustoa
100 g valkoista suklaata
0,3 dl sokeria + ripaus vaniljasokeria
1 kpl kananmunan valkuainen
1 dl kermaa
0,5 dl vaahtoutuva vaniljakastike
2 kpl liivatelehtiä + vettä

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin siis keksipohja irtopohjavuokaan (22-24 Ø) johon tulee180-200g keksejä (digestive) ja 75g voita.Eli lämmitä voi ja sekoita tasaisesti murskattujen keksien joukkoon. Tasoita vuoan pohjalle.Sitten tee valkosuklaatäyte, laita sydämen muotoinen (korkea) piparimuotti keksipohjan päälle keskelle vuokaa ja täytä se valkosuklaatäytteellä. (tai sydämen mallisen irtopohjavuuan reunat) Anna hyytyä jääkaapissa.  Tee sitten suklainen täyte ja täytä (irrota sydänmuotti ensin) loput irtopohjavuuasta.  (valkosuklaasydämen reunoille asti)

Pätkiskakku:

150g maitosuklaata (esim. Panda)5 kpl pätkis-suklaapatukoita200g maustamatonta tuorejuustoa1 tl vaniljasokeria2 kpl munanvalkuaista + 2 rkl sokeria2 kpl munankeltuaista2,5 dl flora vispiä5 kpl liivatetta + 4 rkl kiehuvaa vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa sulaksi. Raasta pätkikset muruksi. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sulatettu suklaa, pätkismurut, vaniljasokeri ja keltuaiset. Sulata liivatteet kiehuvan kuuman veteen. Valuta ohkaisena nauhana tuorejuusto suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla tai kelmulla. Anna hyytyä muutama tunti.

Valkosuklaatäyte: (tee vain puolet ohjeesta, muuten tulee liikaa)

200g appelsiinituorejuustoa200g valkoista suklaata0,5 dl sokeria1 rkl vaniljasokeria2 kpl valkuaista2 dl kermaa0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta4 kpl liivatelehteä2 rkl vettä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma ja vaniljakastike ja kääntele tuorejuustoseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon. Sekoita mukaan myös sulatettu hieman jäähtynyt suklaa sekä kuumennettuun veteen liotetut liivatteet. Sekoita täyte nopeasti tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Tasoita pinta.

Kuitenkin täytettä jää yli niin laita lasiin hyytymään loput ja nauti vaikka vadelmien kanssa!

(Pääsiäisaiheisessa kakussa ei valkosuklaaosuutta ollenkaan, koristelu kylläkin valkosuklaalla ja kermavaahdolla.)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Irzu
Päivitetty kakku pääsiäiseen sopivaksi :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään