Mokkapalat

Raaka-aineet

Taikina
4 kpl Kananmunaa
2 dl Sokeria
3 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
100 gr Margariinia
1,5 dl Kylmää vettä
Kuorrutus
150 gr Margariinia
300 gr Tomusokeria
3 rkl Kaakaojauhetta
3 rkl Kahvia

Jaa resepti

Ohje

Taikina

Pistä ensin uuni lämpiämään 175 asteeseen niin voit siinä odotellessa tehdä taikinan

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten vehnäjauho ja leivinjauho muna-sokeri vaahtoon. Sulata margariini ja lisää sitten siihen kylmä vesi, sekoita pikkuisen jonka jälkeen kaadat sen jäähtyneenä taikinaan. Levitä taikina uunipellille levinpaperille tasaisesti joka paikkaan ja kulmaan. Pistä taikina uuniin. Paista uunissa niin kauan kun siihen tulee kauniin ruskea pinta, sen pitäisi kestää noin 25-35 min

Kuorrute

Sulata margariini ja siihen lisätään tomusokeri, kaakaojauhe ja kahvi. Itse teen tämän sekotuksen muovi kulhossa niin sitten nuolijalla pystyy saamaan jokaisen pisaran tätä kuorrutetta.

 

Kun taikinassa on kaunis rusketus niin ota se pois uunista ja samantien voit alkaa levittää kuorrutetta siihen pintaan. Kaavi kulho tyhjäksi nuolijalla ja sillä voi myöskin sitten kätevästi levittää sen tasaisesti leivoksen päälle. Pistä leivos vähäksi aikaa johonkin viileään niin kuorrute ehtii kovettumaan. Leikkaa paloiksi ja nauti.

 

Itse pistän vielä päälle nonparelleja kun olen odottanut pienen hetken että se kuorrute pikkusen jäykistyy, se antaa mukavan iloisen värin siihen :) Jotkut tykkää, jotkut ei.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään