Pastel de Nata

20 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

500 g voi- tai lehtitaikinaa (pakaste)
Täyte
5 dl kuohukermaa
2 viipaletta sitruunankuorta
Kanelitanko
1,25 dl Sokeria
2 tl Vehnäjauhoa
8 kpl Kananmunan keltuaista
Pinnalle
Kanelia

Jaa resepti

Ohje

Sulata taikina ja kauli se ohueksi levyksi (30 x 20 cm). Rullaa tiukasti leikkaa kiekoiksi. Painele palat vedellä kostutetuin sormin leivosmuottien tai muffinipellin pohjille ja reunoille (alkup ohjeesta poiketen: kaulimalla kiekot, jälki on tasaisempi, siistimpi ja riittävän iso). Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Mittaa kerma, sitruunankuoret ja kanelitanko pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta ja siirrä sivuun. Annan maustua 20 min. Poista kuoret ja tanko.

Sekoita vehnäjauhot sokeriin ja yhdistä keltuaisten kanssa kulhossa. Vatkaa keltuaisseos kermaan ja kuumenna, kunnes seos saostuu. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä hieman.

Täytä leivosmuotit ja paista 250 asteessa n. 12 minuuttia uunin alaosassa, jotta pohjatkuin paistuu. Sirota valmiiden leivosten päälle kanelia.

 

koska leivokset paistetaan kovassa lämmössä, niin kuin kuvastakin näkyy, alumiinivuoat ovat toimivampia. Paperiset tuppaa kärventyä.

 

 

itse löysin reseptin kun luin erästä matkakertomusta. Tiukasti omien rajojemme sisäpuolella pysyvänä tyyppinä en ollut moisista kuullutkaan, vaikka nimihaulla huomasin muidenkin löytäneen tämän herkun. Ovat sen verran maukkaita että päätyivät myös suosikkilistalleni

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Maltalainen pääsiäisleivos - Figolla
  • 8 5 Amerikkalainen juustokakku
  • 6 11 Pastel de nata
  • 1 1 Sitruunainen omenapiiras
  • 1 0 Pasteis de Nata - Sitruunapulla
  • 39 3 Creme Brulee

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään