Isoisoäidin piparit

Raaka-aineet

550 g voita (ei onnistu hyvin margariinilla!)
6,5 dl sokeria
1 dl siirappia
4 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl neilikkaa
4 kpl kananmunia
4 tl soodaa
18-20 dl vehnäjauhoja

Jaa resepti

Ohje

Joku varmaan huomaa että tästä reseptistä puuttuu jotain, eli inkivääri. Niin puuttuu, mutta näin menee meidän suvun resepti, ilman inkivääriä :) Halutessaan voi laittaa 2 tl inkivääriä! Mutta näistä tulee mielestäni parempia ilman. Kai siksi, että näiden parissa kasvoi.

Sulata voi kattilassa, lisää sitten sokeri, siirappi ja mausteet kun voi on sulaa. Kiehauta 5 minuuttia, anna sitten jäähtyä välillä sekoittaen (älä sekoita liikaa!) alle kädenlämpöiseksi, haaleaksi. Älä anna jäähtyä liikaa! Seoksesta pitäisi tulla sakeaa ja siirappimaista. 

Kun seos on jäähtynyt, vatkaa siihen munat yksitellen. Lisää jauhot joiden seassa on ruokasooda, vähitellen ja hyvin sekoittaen. Vaivaa taikina hyvin ja anna jähmettyä yön yli jääkaapissa. 18 dl jauhoja pitäisi riittää hyvin, voi varulta laittaa vain 17 ja lisätä sitten leivontavaiheessa lisää jos taikina on tarttuvaa. Oikein tehtynä taikinan ei pitäisi tarttua pintoihin, eli pipareiden teko onnistuu ilman jauhoja.

Taikinaa työstetään huoneenlämpöisenä, joten ota ajoissa jääkaapista lämpenemään! 

Paista 200 uunissa kunnes kauniin ruskeita (7-9 min, kannattaa seurata ja kokeilla mikä on sopivin aika omalla uunilla.) Toiset tykkää tummemmista, toiset vaaleammista.

Samankaltaisia reseptejä

  • 10 7 Liimataisen piparit Anja-mummin tapaan
  • 5 1 Gluteenittomat piparit
  • 13 2 Vaaleat piparit
  • 0 0 Maukkaat Paraisten piparit
  • 3 4 Mumpsin piparit
  • 4 6 Rauman piparit

Kommentit

tharanthiel
Nyt on kanelikin lisätty reseptiin, se vallan unohtui ensimmäisestä versiosta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään