28 492
28 492

Käpykakku

10 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

2 kpl munan valkuaista
5 kpl kananmunaa
3,5 dl kaakaotomusokeria
150 g mantelijauhetta
pohja
2,5 dl sokeria
reilu 2 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
kostutus
0,5-1 dl omenamehua
täyte
3 dl omenahilloa
2 dl kinuskikermaa
KUORRUTUS

Jaa resepti

Ohje

Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa kaakaotomusokeria (normaali tomusokeri + kaakaojauhe käy myös) ja mantelijauhetta, että saat kuorrutuksesta kaulittavan. Kääri kuorrutus kelmuun ja pane se 2-3 tunniksi jääkaappiin (voi laittaa myös pakastimeen -> muista tarkkailla ettei jähmety liian kovaksi!).

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Öljyä leivinpaperi ja pane se uunipellille. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina pellille. Paista noin 7min

Leikkaa jäähtyneen kakkulevyn neljänneksestä suurin käpyaihio. Kostuta hyvin ja lisää omenahilloa sekä vatkattua kinuskikermaa maun mukaan (ohut kerros riittää). Leikkaa seuraava kävynmuotoinen kakkulevy pienemmäksi ja aseta se hillon ja kinuskikerman päälle. Jatka hyvin kostuttaen ja täyttäen sekä kakkusuikaleilla muotoillen, kunnes kakku on kävyn muotoinen.

Tomusokeroi kuorrutus (tomusokeria kuluu melko reilusti), kauli se levyksi kelmun päällä ja kumoa kakun päälle. Siisti reunat ja pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Siivilöi tomusokeria pinnalle ja leikkaa kävyn suomut saksilla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Puolukka-kinuskikääretorttu
  • 1 1 Täytetty omenakakku
  • 4 1 Suklainen appelsiinikääretorttu kinuskisella kreemillä
  • 0 0 Gluteiiniton Sacher
  • 2 1 Mehevä porkkanakakku
  • 0 0 Gluteeniton Runebergintorttu

Kommentit

Flickann
Mmm, vei kielen mennessään :)!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään