Supermaukas kesäkurpitsalasagne

30 - 60 min

Raaka-aineet

1 iso kesäkurpitsa
400 g jauhelihaa
1 purkki valkosipuli-tomaattimurskaa
tummaa siirappia oman maun mukaan (itse laitan aika reilusti)
3/4 paketti koskenlaskija-juustoa (voimakas)
juustoraastetta
5 dl maitoa
50 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
basilikaa

Jaa resepti

Ohje

 

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet lautasille tai laakeaan astiaan. Ripottele viipaleiden päälle suolaa veden poistamiseksi kesäkurpitsasta. Kun vesi alkaa erottua viipaleiden pinnalle, pyyhi ne kuivaksi paperilla. Paista jauheliha, mausta se suolalla ja pippurilla ja lisää siirappia (melko reilusti, mutta ihan oman maun mukaan). Lisää joukkoon tomaattimurska ja anna kiehua hetken miedolla lämmöllä Valmista maitokastike sulattamalla voi kattilassa. Sekoita siihen vehnäjauhot ja sekoittele seosta jonkin aikaa. Kuumenna maito mikrossa ja lisää se voi-jauhoseoksen joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna maitokastikkeen kiehua n. 10 minuuttia useasti sekoittaen. Älä anna kastikkeen palaa pohjaan. Lopuksi lisää hieman juustoraastetta joukkoon ja sekoita, älä keitä enää. Voitele lasagnevuoka. Laita pohjalle kesäkurpitsaviipaleita. Levitä niiden päälle jauhelihakastiketta, sitten Koskenlaskija-juuston viipaleita ja niiden päälle kerros maitokastiketta. Toista tätä sarjaa niin kauan, että vuoka on täynnä. Laita päälimmäiseksi kerrokseksi maitokastiketta/juustoa. Paista uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia

 

Huom! Jos haluat, voit laittaa kesäkurpitsan lisäksi myös lasagnelevyjä, ne tuovat tukevuutta ja vähentävät nestemäisyyttä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 1 Kesäkurpitsa-peruna-moussaka
  • 3 0 Lasagne
  • 4 1 Koskenlaskija lasagne
  • 1 0 Herkku sulatejuusto-sienikeitto
  • 12 1 Kesäkurpitsalasagne
  • 0 0 Makaronilaatikko matukan tapaan :) kotiruoka

Kommentit

Saffronette
Tällä reseptillä "lasagnesta" tulee oikeasti todella maukas! Salaisuutena on jauhelihakastikkeeseen lisättävä siirappi (oma keksintöni, mutta toimii superhyvin!) ja Koskenlaskija-juusto. Siirappi antaa jauhelihakastikkeelle mukavaa makeutta, ja tomaattimurska täydentää makuharmoniaa. Kokeile tätä kastiketta myös normaalissa lasagnessa, toimii yhtä hyvin! Huomioi, että lopputulos saattaa olla melko "vetinen" kesäkurpitsan takia, se kun ei ime nestettä kypsyessään. Siksi lasagnelevyjen lisääminen vuokaan ei ole huono idea.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään