31 330
31 330

Seeprakakku

12 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

4 kananmunaa
2 dl sokeria
dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl kädenlämpöistä maitoa
dl öljyä
rkl kaakaojauhetta
raitakuorrutus
150 g tummaa suklaata (esim. taloussuklaata)
½-1 dl kuohukermaa
nokare voita
50 g valkoista suklaata

Jaa resepti

Ohje

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24-26cm). Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lämmitä maito esim. mikrossa kädenlämpöiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Laita tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita sähkövatkaimen pienimmällä teholla vuorotellen maitoa, öljyä ja jauhoja muna-sokerivaahtoon. Kun ainekset on lisätty jaa taikina kahteen eri kulhoon ja lisää toiseen kaakaojauhe varovaisesti sekoittaen. Voit aloittaa taikinan lisäämisen vuokaan. Ota esim. pienellä kahvikupilla 0,5-1 dl kerrallaan taikinaa ja kaada se irtopohjavuoan keskelle, ensin vaaleaa taikinaa, sitten tummaa. Valutettavan taikinan määrästä riippuu tuleeko kakkuun paksuja vai ohuita viiruja. Mitä enemmän taikinaa annostelet sen paksummat raidat. Lisää taikinoita vuorotellen non-stoppina niin kauan kunnes kaikki taikinat on käytetty. Laita uuniin n. 35-40 minuutiksi, tarkista vielä hammastikulla kakun kypsyys. Kumoa kakku kuumana leikkuulaudan kautta tarjoiluastiaan (eli kippaat ensin kakun väärinpäin leikkuulaudalle ja vielä kerran tarjoiluastiaan jotta paistopinta jää ylös). Anna kakun jäähtyä hyvin ja voit sillä aikaa vaikka ihastella paistopinnan ihanaa raitakuviota ;)

Raitakuorrute:

Kaada kuohukerma pieneen kattilaan ja kuumenna se (älä kuitenkaan kiehauta). Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Voit vielä hiukan lämmittää seosta jos suklaa ei meinaa sulaa kunnolla kerman joukkoon. Lisää nokare voita kiiltoa antamaan. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja kaada se sitten hitaasti valutellen kakun päälle, kuorrute saa hieman levitä reunoillekin. Kuohukerman määrä riippuu siitä haluatko valuvampaa kuorrutetta vai hieman paksumpaa niin ettei se välttämättä valu reunoille asti. Makukysymys. Anna tumman kuorrutteen jäähtyä rauhassa ja sulata sitten valkoinen suklaa pursotinpussissa (kuumassa vesihauteessa), leikkaa pieni reikä pussin päähän ja pursota haluamanlaisesi seeprakuviot. Ja eikun leikkaamaan ihanaa seeprakakkua ja katsomaan kuinka hienot raidat saitkaan aikaiseksi :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

yenna
Minulla oli kakku tehdessä mielikuva kuivakakusta, mutta olikin ihanan maukas ja mehevä kakku. Sotkua ainakin itselläni aiheutti keittiössä ja lopussa taikinoita vuokaan lisätessä ei olisi ollut lisäkäsipari pahitteeksi ja toinen nuolija olisi myös ollut kiva. :) Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kakku.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään