12 004
12 004

Rapsakat porkkanasämpylät

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

50 g tuorehiivaa
5 dl vettä
4 dl sämpyläjauhoja
vehnäjauhoja
4 kpl porkkanaa hienoksi raastettuna
suolaa
hyppysellinen sokeria
½ dl öljyä

Jaa resepti

Ohje

Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja sokeri. Alusta sämpyläjauhot taikinaan reilusti vatkaten. Lisää tässä vaiheessa porkkanaraaste. Ala lisätä vehnäjauhoja pienissä erissä kunnes taikina on mielestäsi sopivaa. Itse teen taikinasta suht kovaa jota on helppo leipoa mutta vaatii nostattamisvaiheessa hieman enemmän aikaa. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa vielä tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä puolisen tuntia. Laita sitten uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leivo haluamasi muotoisia ja kokoisia sämpylöitä ja laita leivinpaperin päälle ja leivinliinan alle kohoamaan. Tästä taikinasta tulee noin kahdeksan isoa sämpylää.

 

Keitä teevedenkeittimellä litra vettä kiehumaan ja laita vesi uunin kestävään astiaan ja astia uunin pohjalle. Näin uunissa muodostuvat höyry tekee sämpylöiden pinnasta ihanan rapsakan. Kun sämpylät ovat kohonneet voit halutessasi voidella sämpylät vedellä ja laittaa esim. sesaminsiemeniä sämpylöiden pinnalle. Sitten ei muuta kuin sämpsät uuniin, pienet sämpylät paistuu reilu kymmenessä minuutissa mutta isot sämpylät vaati minulla ainakin reilun 20 minuutin paiston. Tarjoa tuoreeltaan voin kanssa tai pakasta ja tee myöhemmin esim. retkelle ihania evässämpylöitä!

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 6 Rouheat porkkanasämpylät
  • 5 2 Kuituiset porkkanasämpylät
  • 4 2 Isoäidin porkkanasämpylät
  • 4 0 Porkkanasämpylät
  • 0 0 Juustoiset porkkanasämpylät
  • 5 0 Hiivattomat porkkanasämpylät

Kommentit

yenna
Porkkanaraaste tekee sämpylöiden sisällöstä ihanan mehevää ja vesiastia uunissa sämpylöiden kuoresta ihanan rapeaa. Sunnuntaiaamupalojen herkku joka helppo tehdä!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään