Sitruunaseitiä salaisessa paketissa

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

4 dl riisiä
1 pkt pakasteseitiä
1 keltasipuli
1 porkkanaa
1/2 purjoa
1/2 sitruunaa
1 nippu tilliä
alumiinifoliota
ruokaÖljyÄ
valkosipulia
kuivattua tilliä
timjamia
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
50 g voita

Jaa resepti

Ohje

1. Huom! Ota seitipaketti pakastimesta edellisenä iltana ja anna sulaa jääkaapissa yön yli!

2. Keitä 4 dl riisiä pakkauksen ohjeiden mukaan. 

3. Säädä uuni 200 asteeseen. Revi alumiinifoliosta kaksi noin 80 cm pitkää arkkia ja laita arkit päällekkäin. Voitele ylempi folioarkki 1 ruokalusikallisella ruokaöljyä.

4. Leikkaa 1 pkt seitiä noin 2 cm levyisiksi viipaleiksi. Kuori 1 keltasipuli, 2 valkosipulinkynttä ja 2 porkkanaa. Halkaise 1 purjo pituussuuntaan, poista puiset vihreät lehtiosat ja huuhtele huolellisesti. 

5. Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi. Viipaloi porkkanat 1 mm paksuisiksi ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi puolet purjosta hienoksi. (Kääri loput purjosta muoviin ateriaa Pasta Paglia e fieno varten).

6. Sekoita kaikki vihannekset keskenään kulhossa ja lisää ½ nippua silputtua tilliä, 1 tl timjamia, 1 tl paprikajauhetta, 1 tl suolaa ja ½ tl mustapippuria. Levitä vihannekset folioarkille ja lisää 25 g voita. 

7. Halkaise 1 sitruuna. (Kääri puolet sitruunasta broilerinkoipia varten.) Raasta puolen sitruunan kuori ja purista mehu sitruunanpuolikkaasta. 

8. Laita seitisuikaleet vihannespedille ja lisää ½ nippua silputtua tilliä, 1 tl suolaa, ½ tl mustapippuria, sitruunan kuori ja mehu sekä 25 g voita. Taittele foliopaketti huolellisesti kiinni, laita paketti uunipellille ja paista uunissa noin 30 minuuttia. Avaa foliopaketti vasta pöydässä ja tarjoile keitetyn riisin kera.

Haluatko tehdä arjestasi helpomman ja monipuolisemman? Voit saada tämän ja monta muuta reseptiä tarvittavine raaka-aineineen suoraan kotiovellesi tuotuna! Helpompi arki on vain klikkauksen päässä: kotikokki.net/ruokakassi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Grillinyytti uusista perunoista ja kylmäsavulohesta
  • 5 12 Uunimuikut
  • 1 0 Herkullista ja helppoa uunikalaa
  • 4 0 Tilli-seitikeitto
  • 0 0 Maukas Kalakeitto
  • 0 0 Kukkoa viinissä helposti

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Seiti kypsyy uunissa ihanan pehmeäksi ja maukkaaksi :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään