Grillinyytti uusista perunoista ja kylmäsavulohesta

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

200 g kylmäsavustettua lohta
2 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
1/2 nippua tilliä
1/2 kurkkua
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 kg uusia perunoita
suolaa
voita tai ruokaöljyä
mustapippuria
alumiinifoliota
leipää

Jaa resepti

Ohje

Vinkki: Nyytin voi grillata grillissä, ei liian korkeassa lämpötilassa, noin 12 minuuttia tai uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Perunat voi laittaa yhteen yhteiseen nyyttiin tai jokaiselle omat annosnyytit.

1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kattilaan 1 rkl suolaa. Pese 1 kg uusia perunoita huolellisesti, lisää perunat kiehuvaan veteen ja anna niiden kiehua noin 10 minuuttia, niin että perunat ovat melkein kypsiä. Kaada keitinvesi kattilasta ja anna perunoiden jäähtyä hetki. (Vinkki: Voit valmistaa ruoan tähän asti edellisenä päivänä).

2. Säädä uuni 225 asteeseen, jos paistat nyytin uunissa.

3. Leikkaa perunat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Revi alumiinifoliosta kaksi isoa arkkia ja laita arkit päällekkäin. Voitele ylempi folioarkki ruokalusikallisella voita tai ruokaöljyä.

4. Kuori 2 valkosipulinkynttä ja leikkaa hienoksi. Halkaise 10 cm pituinen purjon pala varren suuntaisesti ja huuhtele purjo huolellisesti. Leikkaa purjo noin sentin paksuisiksi suikaleiksi ja silppua ½ nippua tilliä.

5. Levitä perunaviipaleista noin 20 x 20 cm kokoinen kerros foliolle. Ripottele päälle hienoksi leikattua valkosipulia, ½ tl suolaa, hieman mustapippuria, hieman hienonnettua tilliä ja pieni määrä purjoa. Levitä ensimmäisen kerroksen päälle niin monta kerrosta, että kaikki ainekset on käytetty. Säästä ½ rkl tilliä laitettavaksi lohikerroksen päälle nyytin avaamisen yhteydessä. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi kylmäsavulohta, jonka voit laittaa poikittain perunoiden päälle ja viimeistele 50 grammalla voita. 

6. Taittele folio tiukaksi nyytiksi. Ota tarvittaessa lisää alumiinifoliota.

7. Grillaa nyytti/nyytit ainesluettelon alla olevan vinkin mukaisesti. 

8. Pese ja viipaloi ½ kurkkua. Lisää kurkkuviipaleisiin ½ tl suolaa. Raasta 1 sitruunan kuori ja ripottele ½ rkl sitruunan kuorta kurkkuviipaleisiin (säästä loput sitruunan kuoresta lohivartaisiin). Silppua ½ rkl tilliä ja ripottele kurkkuviipaleisiin.

9. Avaa nyytit pöydässä, ripottele ½ rkl tilliä.

Tämä on yksi monista resepteistä Kotikokin Ruokakassissa, joita toimitetaan sadoille perheille. Haluaisitko sinäkin saada viikon päivälliset valmiiksi suunniteltuina raaka-aineineen kotiovellesi? Lue lisää: kotikokki.net/ruokakassi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Makkaraperunat keitetyistä perunoista
  • 0 0 Sitruunaseitiä salaisessa paketissa
  • 134 17 Perunanyytit ja savulohi
  • 1 0 Perunasalaatti uusista perunoista
  • 13 1 Kinkkukiusaus tuoreista perunoista
  • 6 3 Feta-perunasalaatti ja paistettu lohi

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Tätä grillikauden ruokaa voi muina vuodenaikoina tehdä myös uunissa!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään