Italialaisvaikutteinen jauhelihamureke

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 pkt naudanjauhelihaa
1 pkt sika-nautajauhelihaa
1 kananmuna
1 keltasipuli
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
600 g perunoita
0,75 dl korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
voita tai öljyä
100 g parmesaanijuustoa
basilikaa
2 rkl ketsuppia
vehnäjauhoja
1 rkl vasikanfondia
1 rkl sinappia (mielellään dijon)
1 dl kermaa

Jaa resepti

Ohje

1. Säädä uuni 250 asteeseen. Voitele pitkulainen uunivuoka voilla tai öljyllä. Sekoita kulhossa keskenään 0,75 dl korppujauhoja, 1 ½ dl vettä, 2 tl suolaa, 1 tl mustapippuria ja 1 muna ja anna turvota 5 minuuttia.

2. Sekoita 1 pkt naudanjauhelihaa ja 1 pkt sika-nautajauhelihaa korppujauhoseoksen joukkoon, mutta älä vaivaa taikinaa liian pitkään, jotta murekkeesta ei tule kuiva ja sitkeä. Laita mureketaikina voideltuun uunivuokaan ja muotoile taikinasta noin 25 cm pituinen ”limppu”, josta ei saa tulla liian latuskaista. Tee sormilla noin 3 cm syvyinen ura keskelle jauhelihamureketta limpun koko pituudelta.

3. Kuori 1 keltasipuli ja pilko se. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl voita tai öljyä ja kuullota sipulisilppua 2−3 minuuttia. Huuhtele ½ rasiaa kirsikkatomaatteja ja puolita tomaatit. Raasta ½ palaa parmesaanijuustoa. Sekoita sipuli, tomaatit, parmesaanijuusto ja 1 tl basilikaa kulhossa. 

4. Täytä murekkeen keskellä oleva ura sipuli-, tomaatti- ja juustoseoksella ja sulje ura huolellisesti. Koristele mureke 2 ruokalusikallisella ketsuppia ruiskuttamalla sillä murekkeen pintaan hienon kuvion.

5. Paista mureke uunin keskivälissä. Laske lämpötila 200 asteeseen. Anna paistua noin 30−35 minuuttia.

6. Keitä vesi perunoita varten isossa kattilassa. Laita kattilaan 600 g perunoita ja 1 rkl suolaa ja keitä perunoita 20 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä.

7. Kuumenna paistinpannulla 2 rkl voita. Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja voin sekaan sen jälkeen, kun voi on ”hiljentynyt” ja muuttunut kauniin kultaiseksi. Ruskista vehnäjauhot ja voi kevyesti puuhaarukalla sekoittaen, kunnes jauhot ovat kauniin ruskeat ja tuoksuvat hyvältä. Sekoita käsikäyttöisellä vispilällä noin 3 dl vettä jauhojen sekaan ja sekoita sileäksi kastikkeeksi. Lisää 2 dl vettä. Anna hautua vähintään 5 minuuttia (kastikkeen maku paranee, jos annat sen hautua puolisen tuntia). Voit lisätä sekaan vähän vettä, jos kastikkeesta tulee liian sakeaa. Lisää mausteeksi 1 rkl vasikanfondia, 1 rkl ketsuppia, 1 rkl sinappia, ½ tl mustapippuria ja mahd. ½ dl kermaa. 

8. Leikkaa mureke noin 1 ½ cm paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoile keitettyjen perunoiden, ruskean kastikkeen ja puolukoiden kera.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Italialainen jauhelihamureke
  • 76 12 Jauhelihamureke
  • 11 3 Täytetty jauhelihamureke
  • 7 1 Aurajuustoinen jauhelihamureke
  • 3 3 Tuorejuusto jauhelihamureke
  • 0 1 Kreikkalaistyylinen jauhelihamureke

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Tällä reseptillä saat makua ja vaihtelua tavalliseen lihamurekkeeseen!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään