mamselin torttu

Raaka-aineet

pohja
300 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
täyte
6 dl kermaa
4 tl murukahvia
6 tl voimakas. suodatin kahvia
pinta
2 dl kermaa
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
2 tl kaakao ("aito)
6 rkl voita

Jaa resepti

Ohje

Pohjat: Vaahdota sokeri ja voi. Lisää muna ja jauhot. Piirrä leivin paperille 3 ympyrää ruokalautasta apuna käyttäen. Levitä paperin toiselle puolelle taikinasta 1/3 kuhunkin ympyrään. Kypsennä pohjat 225 ast vaalean ruskeiksi. Anna pohjien jäähtyä ja irroita ne papereista.

Päällys: Keitä kerma, sokeri, siirappi ja kaakao kunnes tippa seosta kylmään veteen tiputettuna hyytyy. Sen jälkeen lisää voi.

Täyte: Vatkaa kerma ja mausta kahvilla sekä murukahvilla.

Kokoa kakku siten, että laitat pohjan tarjoilu astialle. Lisää puolet täytteestä ja toista sama. Päälle kaada kuorrutus siten että se valuu kakun reinojen yli tasaisesti. Tarjoa heti.

 

Tämä on monivaiheinen leivonnainen ja jää siksi aika harvinaiseksi herkuksi, mutta on vaivansa arvoinen. Erittäin hyvää, ei liian makeaa, hieman erikoinen ja jopa näyttävä.

 

Tykkään aina mainita lähteen, mutta tämä ohje on jo niin vanha, että se löytyy minun käsinkirjoittamana vihosta (70-luku??), siihen en ole merkannut mistä resepti on kotoisin. Raju veikkaus on että tätä olisi tehty köksän tunnilla, sillä meillä oli todella hyvä kotitalous opettaja. Kiitos Kruununhaan yläasteelle.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään