Tähdepäivän piirakka

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

200 g margariinia tai voita
4 dl jauhoja
0,5 - 1 tl suolaa
0,5 - pari dl juustoraastetta
0,5 dl vettä tai maitoa
täyte
1 prk kermaviiliä
3 kpl kananmunia
2 rkl dijon-sinappia (tai muuta väkevää sinappia)
herkkusieniä, kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa...
100-200 g fetajuustoa
mustapippuria
(juustoraastetta kuorrutukseen)

Jaa resepti

Ohje

Tästä tulee paksu piirakkavuoan kokoinen taikina tai sitten kaksi pienempää "pannupitsa" kokoista piirakkaa. Pellillistä varten reseptin voi tuplata.

Huom! Taikinan kuuluu pysyä mahdollisimman viileänä, joten älä pehmitä rasvaa huoneenlämmössä ja käytä aina mahdollisimman kylmää nestettä!

Nypi rasva ja jauhot + suola sekaisin. Mitä maukkaampi juusto, sitä vähemmän suolaa tarvitset. Sekoita juustoraaste ja neste joukkoon. Taputtele taikina piirakkavuokaan, painele pohjaan muutamia reikiä haarukalla ja laita hetkeksi jääkaappiin jäähtymään. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita taikina uuniin noin kymmeneksi minuutiksi, heti kun uuni on lämmin.

Täytteen valmistus:

Pilko vihannekset suhteellisen pieneksi silpuksi, että ehtivät kypsyä uunissa alle puoleen tuntiin, eli vältä halkaisijaltaan yli sentin mittaista tavaraa. Sekoita vihannekset kipossa kermaviilin, kananmunien ja sinapin kanssa (voit käyttää pesemättä samaa astiaa, jossa teit taikinan.) Mausta mustapippurilla. Kaada esikypsennetyn pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta, jos siltä tuntuu. Veivaa uunin lämpötilaa alas 200 asteeseen ja paista piirakkaa vielä noin 25-30 minuuttia.

Anna vetäytyä hieman ennen tarjoilua.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Punasipuli-feta piirakka
  • 15 7 Suolainen piirakka
  • 0 0 Sipuli-riistakäristys piirakka
  • 7 4 Tähteellinen piirakka
  • 25 1 Suolainen piirakka
  • 6 0 Kinkku/purjo piirakka

Kommentit

leonichan
Reseptiin voi oikeastaan käyttää mitä vain vihanneksia nyt keksiikään tai sattuu jääkaapista löytymään. Toki reseptiin voi lihaa tai kalaakin lisätä, mutta meillä ne menee yleensä aina pakkaseen, jos sattuu jäämään yli. Tämä resepti on lähinnä jääkaapin vihanneslokeron ylimääräisille aineksille. Oikein hyvä resepti pienille paloille sitä sun tätä. Ja myös niille juustonkannikoille jääkaapin perällä. Pohjasta voi jättää juustoraasteen pois, jos haluaa hieman kevyemmän version. Jos jättää fetan pois, tuplaisin sinapin määrän ja laittaisin ehkä himpun verran suolaa täytteen sekaan. Uskaltaisin väittää, että täytteeseen voi kermaviilin sijaan käyttää maitoa, kunhan lisää kananmunien määrää parilla kappaleella. Olen itsekin niin joskus tehnyt. Tähän nimenomaiseen piirakkaan sitä vain ei ole ikinä testattu.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään