Täyteläinen kinkkupiiras

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3,5 dl vehnäjauhoja
150 g voita
2 rkl kylmä vettä
1 pkt savukinkkua
3 kpl tomaattia
2 dl kermaa
4 kpl munia
vehnäjauhoja
maitoa
mustapippuria
vasikanfondia
valinnainen yrttimauste
juustoraasetta

Jaa resepti

Ohje

1. Nypi 150 g voita, 3½ dl jauhoja ja 1 tl suolaa keskenään, kunnes voi on murustunut hienoksi. Lisää 2 rkl vettä ja alusta sileäksi taikinaksi. (Vaihtoehtoisesti voit lisätä vehnäjauhot, suolan ja voin pieninä nokareina yleiskoneeseen. Käytä konetta täydellä teholla muutaman sekunnin. Lisää kylmä vesi taikinaan ja anna koneen käydä, kunnes taikina muodostaa yhden “köntin”.) Kauli taikina ja laita se piirakkavuokaan. Anna taikinan ulottua hieman reunan yli, niin piirakka säilyttää paremmin muotonsa. Taikina riittää normaaliin, halkaisijaltaan noin 26 cm isoon piirakkavuokaan. Anna piirakan vetäytyä jääkaapissa (tai pakastimessa) 15-30 minuuttia ennen paistamista.

2. Säädä uuni 200 asteeseen. Pistele haarukalla reikiäpiirakkataikinaan. (Näin piirakkapohja ei ”kupli” paistamisenaikana.) Paista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 8 minuuttia.

3. Tällä välin: suikaloi savukinkku hienoksi tai leikkaa paloiksi. Leikkaa 3 tomaattia lohkoiksi.

4. Vatkaa kevyesti 4 munaa, 2 dl kermaa ja 2 dl maitoa (jos haluat täyteläisemmän piirakan, vaihda maito 2 desiin kermaa). Lisää mausteeksi 1 tl mustapippuria, 1 rkl vasikanfondia ja 1 tl yrttimaustetta valintasi mukaan (minä pidän timjamista).

5. Ripottele 2 dl juustoraastetta piirakkapohjan päälle, lisää kinkkusuikaleet ja tomaattilohkot juustoraasteen päälle. Kaada munamaito piirakkavuokaan ja anna paistua uunissa noin 25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Tarkista, että munamaito on hyytynyt kokonaan pistämällä haarukalla keskeltä piirakkaa.

6. Tarjoile höyryävän kuumana raikkaan vihersalaatin kera.

Tämä on yksi monista resepteistä Kotikokin Ruokakassissa, joita toimitetaan sadoille perheille. Haluaisitko sinäkin saada viikon päivälliset valmiiksi suunniteltuina raaka-aineineen kotiovellesi? Lue lisää: kotikokki.net/ruokakassi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 0 Täyteläinen ja rapea omenapiirakka
  • 5 6 Juusto kinkkupiiras
  • 7 5 Sipulinen kinkkupiiras
  • 2 0 Täyteläinen kanakastike
  • 36 6 Nopsa kinkkupiiras
  • 3 0 Täyteläinen tomaattikeitto

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Kinkkupiirakka sopii myös tarjottavaksi juhliin ja illanistujaisiin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään