PARILOIDUT KASVIKSET-LASAGNE

10 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

pinaattipasta:
300 g tuoretta pinaattia
6 kpl kananmunan keltuaisia
600 g OO-jauhoja (pastajauhot)
1 tl suolaa
Tomaattikastike:
3 kpl banaanisalottisipulia, kuorittuna ja pilkottuna
12 kpl keskikokoista, kypsaa luumutomaattia
1 rkl oliivioljya, paistamiseen
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl hienosokeria
ripaus merisuolahiutaleita
pari oksaa tuoretta timjamia (tai kuivattuna pari tl)
Juustokastike:
100 g voita
70 g vehnäjauhoja
2 l kuumaa maitoa
500 g cheddarjuustoa, raastettuna
2 dl parmesanjuustoa, raastettuna (kuorrutukseen)
ripaus merisuolahiutaleita
1 tl valkopippurijauhetta
ripaus muskottipahkinaa, jauheena tai ohueksi raastettuna
pariloi:
3 kpl paprikaa (miel. kaikki erivarisia) , kota poistettuna ja 6 osaan lohkottuna
4 kpl kesakurpitsaa, pestyna ja siivutettuina (n. 2cm)
1 kpl isoa munakoisoa, siivutettuna (n. 2cm)
2 kpl punasipulia, kuorittuina ja 6 osaan lohkottuina
1/2 dl parasta oliivioljyasi
ripaus merisuolahiutaleita ja mustapippuria myllysta

Jaa resepti

Ohje

1. Valmista pasta. Kiehauta pinaatti suolatussa vedessa 1min. ja laita jaaveteen...jotta vari sailyy kauniin vihreana. Purista kylmasta pinaatista vesi pois mahdollisimman tarkkaan ja silppua pinaatti. Sekoita pinaatti kananmunan keltuaisten kanssa. Laita jauhot yleiskoneeseen ja lisaa suola. Kaynnista kone ja kaada pinaatti-munaseos joukkoon koneen kaydessa. Kaada taikina jauhotetulle poydalle ja vaivaa taikinaa, kunnes muodostat kiintean ja kimmoisan pallon. Kaari taikina kelmuun ja laita jaakaappiin odottamaan.

 

2. Valmista tomaattikastike. Kuumenna isossa kasarissa oliivioljy. Lisaa pannulle salottisipulit ja freesaa pari minuuttia, kunnes vahan pehmenevat. Leikkaa tomaatit puoliksi (pystysuunnassa) ja poista kantapala. Lisaa tomaatit kasariin etikan, sokerin, suolan ja timjamin kanssa. Peita kasari kannella ja anna hautua hilhaisella lammolla noin 1 tunti. Poista timjamin varsi. Soseuta kastike sauvasekoittimella.

 

3. Valmista juustokastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisaa joukkoon jauhot. Paistele jauhoja pari min. kunnes kypsyvat kauttaaltaan. Lisaa sitten joukkoon kuumaa maitoa vahinerin ja kokoajan sekoittaen...nain saat tasaisen kastikkeen. Kun olet lisannyt kaiken maidon anna kiehahtaa. Lisaa joukkoon cheddarjuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta valkopippurilla, muskotilla ja ripauksella suolaa. siirra pannu pois levylta.

4. Kasvikset. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna parillapannu savuavan kuumaksi ja pariloi paprikat, munakoisot ja keskurpitsat molemmin puolin nopeasti. Laita kasvikset uunipellille ja lisaa joukkoon oliivioljy, punasipulit ja suola + pippuri. Sekoita hyvin. Laita kasvikset uuniin ja kypsenna 20 min.

5. Kokoa lasagne. Tee pastasta pastakoneenavulla ohuita levyja...voit myos kaulita. Voitele iso, korkeareunainen uunipelti voilla/oljylla. Laita pohjalle vahan juustokastiketta ja paalle kerros pastaa. Lisaa sitten tomaattisosetta ja paalle kasviksia. Toista niin monta kerrosta, kun tavaraa riittaa...laita kuitenkin paallimmaiseksi juustokastikekerros. Lisaa paalle parmesanjuusto ja laita lasagne uuniin (180 asteeseen, kieroilma 160) 30 minuutiksi. Valmis, kun pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

minna bunce
Maukkaita kasviksia ja tuoretta pastaa :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään