33 103
33 103

Raikas vihannessalaatti

4 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

1/2 kerää jäävuorisalaattia
1/2 kpl kurkkua
1 kpl paprikaa
150 g fetajuusto kuutioita
1 kpl punasipulia
4 kpl kookkaita tomaatteja
1 nyrkillinen viinirypäleitä

Jaa resepti

Ohje

Pese kaikki ainesosat ja valuta säilöntäliemi juustokuutioista. Silppua jäävuorisalaatti pieniksi paloiksi ja siirrä kulhoon. Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi ja halkaise siivut kahtia. Heitä myön kulhoon ja sekoita hiukan jotta aineet sekoittuvat keskenään tasaisesti. Siivuta paprika (Itse käytin kahta eriväristä poaprikaa väriä antamaan ja lisäsin puolet molemmista), poista vaalea keskus paprikasta ja pilko siivuttamasi rinkulat kolmeen osaan. Lisää kulhoon ja sekoita hiukan.

Lisää fetajuustokuutiot sellaisenaan ja sekoita ympäri salaattia. Leikkele punasipuli siivuiksi ja paloittele siivut pienemmiksi. Sekoita salaattiin. Pilko tomaatit ensin neljään lohkooon ja puolita sitten nämä lohkot. Lisää lohkot salaattiin ja sekoita hiukan. Ota viinirypäleet ja halkaise ne kahtia. Lisää puolikkaat salaattiin niin että ne ovat tasaisesti joka puolella.

Tarjoillaan maun mukaan joko salaattikastikkeen kera tai ilman. Sopii esim. alkuruuaksi. Jos tarjoat rinnalla esim. keitettyjä kanamunan puoliskoja saat salaattiin hiukan tukevuutta.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 2 Raikas vihersalaatti
  • 3 0 Raikas ja ruokaisa kanasalaatti
  • 5 3 Raikas kanasalaatti
  • 1 0 Raikas kesäkurpitsainen salaatti
  • 4 0 Raikas kanasalaatti
  • 2 3 Raikas salaatti 24.2.2015

Kommentit

Royjohn
Tein salaatin aluksi poikani välipalaksi mutta yllätyin kuinka maukas siitä tuli. Nuorukainenkin pyysi vielä lisää. Kaikeksi lisäksi kun tarjosin ohessa keitettyjä kananmunia halottuna puolikkaiksi sain tarjoilusta varsin täyttävän ateriakokonaisuuden ja salaatista puuttuvan valkuaisen mukaan ruokaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään