5 888
5 888

Sokeria, sokeria 1

Raaka-aineet

Jaa resepti

Ohje

Monenlaista makeutusainetta löytyy, mutta miten voi valita sen oikean. Tässä muutama vihje.

Valkoinen/tavallinen sokeri:

Tehdään sokerijuurikkaasta kiteyttämällä. Sisältää paljon energiaa. Ei löydy vitamiineja, kivennäisaineita  eikä kuitua. Voidaan käyttää säilömiseen.

Fariinisokeri:

Se on valmistettu kidesokerista ja elintarvikemelassista eli ruokosokerisiirapista. Se on vähemmän makeaa kuin tavallinen sokeri. Käytetään yleensä leivontaan.

Ruokosokeri:

On yhtä makeaa kuin kuin tavallinen sokeri mutta antaa aromia ja vähän enemmän väriä. Ei vaahtoudu samalla lailla kuin tavallinen.

Muscovadosokerit:

Löytyy sekä tummaa että vaaleaa muscavadoa. Tummaa ei ole puhdistettu  samalla lailla kuin tavallista sokeria. Ei vaahtoudu kuin tavallinen sokeri.

Melassi:

Paksu siirappimainen aine jota saadaan sivutuotteena sokerin valmistuksessa. Käytetään karjan ruokinnassa. Käytetään myös väri- ja aromiaineena siirapin valmistuksessa. Myös hiivan, rommin ja viskin valmistukseen melassia tarvittaan. Sopii jälkiruokien valmistukseen.

Siirappi:

On kondensoitu sokeriliuos jota myydään vaaleana ja tummana. Tummissa on enemmän aromi- ja kivennäisaineita ja ne sisältävät runsaammin raakasokeria.Vaalea siirappi on miedompaa ja sisältää ennemmän puhdistettua sokeria. Sopii leivontaan ja ruokiin.

Glugoosi eli rypälesokeri:

On nopeimmin elimistöön imeytyvä sokeri. Sitä tarvitaan esim. ongelmissa missä energiaa tarvitaan pikaisesti ( diabetes ).

Intiaanisokeri:

Ruskeaa täysruokosokeria, ei kiteydy valmistettaessa. Sisältää paljon enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuin tavallinen sokeri. Valmistetaan kuivaamalla ja jauhamalla. On väriltään tummaa tai vaaleaa.

Hunaja:

Makeutusaine joka sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja. Kaloreita viidennes vähemmän kuin sokerissa. Sopii sokerin sijasta säilöntään ja ruoanlaittoon. Antaa nopeasti energiaa. Ulkoisesti haavojen ja kauneudenhoitoon.

Palmusokeri:

Tehty kookospalmun nektarista. Voidaan käyttää tavallisen sokerin sijasta. On hidas nostamaan verensokeria. Sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Mustikkavanukas 23.10.11
  • 5 0 Absinttia ja sokeria
  • 8 4 Mutakakku ilman jauhoja ja sokeria
  • 0 0 Vanilja sokeria
  • 1 0 Hedelmäpiirakka ilman lisättyä sokeria
  • 2 3 Etikkapunajuuret 7.2.2024

Kommentit

AIMATO
Makeutta tarvitaan aina mutta aineet vaihtelevat.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään