18 006
18 006

Alppien Leipäkeitto

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

½ l kasvis- tai lihalientä
3-4 siivua kuivahkoa, vaaleaa leipää
1 kpl valkosipulin kynsiä
ripaus kuivattua timjamia
ripaus kuivattua meiramia
ripaus kuivattua oreganoa
1 rkl juuri raastettua parmesania
loraus decimi moraiolo neitsytoliiviöljyä

Jaa resepti

Ohje

Itse käytin kanalientä, koska sattuu nyt olemaan tarpeeksi jääkaapissa viikon tuotannosta. 

Laita liemi kasariin ja kuumenemaan. Leikkaa leipä siivuiksi ja raaputa joka siivuun hiukan kuorittua valkosipulin kynttä. Kun liemi alkaa kiehumaan, lisää leipäsiivut keittoon, sekä yrtit sormenpäissä hierauttaen. Kiehauta keitto ja ota pois liedeltä.

Raasta hiukan parmesania ja lisää keittoon. Sekoita ja nosta tarjolle. Lorauta muuta tippa oliiviöljyä päälle ennen syömistä. Nytkin tälle oliiviöljylle ominaiset tuoksut suorastaan humahtivat nenään lisäten vain ruokahalua. Aivan mahtavaa...

Tässä taas esimerkki, että ruoanlaiton ei tarvitse olla monimutkaista, kallista ja aikaa vievää. Tämä keitto on alta 10 minuutin valmista tarjoiltavaksi. Leipää ei kannata heittää hukkaan, vaikka se olisikin kuivahtanut muuten syömäkelvottomaksi, olematta kuitenkaan tunkkainen.

Itse säilytän leivät paperipusseissa tai harsoliinaan käärittynä. Leipä kuivahtaa varmaan normaalia nopeammin, mutta siitä ei tule tunkkaista. Vaikka kuori olisikin kovempi, niin sisusta pysyy usein kuitenkin syötävän pehmeenä 3 - 4 päivää. Leikkauspinnan käännän aina alapäin, pöytää vasten.

Hyvää Ruokahalua!

15/12/2012

 

"Reseptini ovat kirjoitettu ensisijaisesti perheeni, sukulaisteni, ystävieni sekä tietysti myös omaan käyttöön. Tämä selittää miksi resepteissä saattaa olla asia- ja/tai mittapuutteita muille käyttäjille. Kiva kuitenkin, jos resepteistä niiden alkuperäisessä muodossa on iloa myös muille Kotikokin käyttäjille"

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Yksikertaista, halpaa, maukasta, nopeaa...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään