5 416
5 416

jaffakakut, suklaa ganache ja lisukkeet

30 - 60 min

Raaka-aineet

jaffa kakut/muffinit
125 g margariinia tai voita
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 appelsiinin mehu ja kuori raaste
1 1/2 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl mantelijauhoja
(1 pss (50g) mantelirouhetta)
50-150 g suklaarouhetta (tumma-tai maitosuklaa)
suklaa ganache
1 osa kermaa
2 osaa tummaa suklaata
karammelisoidut appelsiinit lohkot
1 appelsiini
2 rkl sokeria
3 rkl voita tai margariinia
sitrusmascarpone
1 pkt mascarpone juustoa
1 sitruuna
1 appelsiini
sokeria maun mukaan
koristeeksi mantelirouhetta

Jaa resepti

Ohje

Valmista ensin muffinit: Sulata rasva, ja vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne rasvan kanssa vuorotellen munasokeri vaahtoon. LIsää lopuksi appelsiini mehu ja kuori sekä suklaa rouhe. Lado taikina muffini vuokiin/muffini pellille, siten että ne irtoavat vuoista helposti. Paista 200 asteessa n 15 minuuttia kypsäksi

SUKLAA GANACHE: sulata suklaa kerman kanssa vesihauteessa koko ajan sekoittaen, ja nosta seos välillä pois vesihauteesta, sillä lämpötila ei saa nousta liian korkeaksi. Kastike on valmis kun suklaa on sekoittunut tasaisesti kermaan.

KARAMELLISOIDUT APPELSIINI SIIVUT: Kuori appelsiini siististi, ja leikkaa poikittain muutaman millin paksuiseksi siivuksi, hyvin ohueksi. Sulata sokeri ja rasva pannulla ja lisää appelsiini siivut seokseen, ja karamellisoi muutama min, pienellä lämpötilalla.

SITRUSMASCARPONE: sekoita sitruuna mehua ja appelsiini mehua maun mukaan mascarponen sekaan, ja lisää puolet sitruuna kuori raastetta, ja puolet appelsiini kuori raastetta. Mausta maun mukaan sokerilla.

TARJOILU/ESILLEPANO: Irrota muffini vuoasta, ja laita lautaselle, suklaa ganache kasan päälle, siten että ganache näkyy alta hieman. Lado viereen kolme appelsiini viipaletta. Laita sitrusmascarponea pieneen kippoon, ja kippo lautaselle. Vedä kuorimaveitsellä sitruunasta ja appelsiinin kuoresta suikaleita ja laita mascarponen päälle.

Samankaltaisia reseptejä

  • 9 5 Suklaa kakku
  • 1 0 Super suklaa muffinit
  • 4 3 Suklaa muffinit valkosuklaan kera
  • 0 0 Kaura suklaa cookiet
  • 27 8 Kevyet suklaa muffinit
  • 4 0 Suklaa muffinit

Kommentit

chef2
tähän jää satavarmasti koukkuun! Mascarponea ei ole pakko laittaa, mutta tasapainoittaa kivasti tuota suklaa ganachea! =)) lempijälkiruokani!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään