21 375
21 375

Pelmenit suoraan Siperiasta

4 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

taikina
3 kananmunaa
2 rkl vettä
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
vehnäjauhoja
täyte
400 g jauhelihaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl jauhettua mustapippuria
kananmuna

Jaa resepti

Ohje

Valmista ensin taikina: Vatkaa kananmuna, vesi ja öljy keskenään sekaisin, lisää suola ja jauhoja kunnes taikina on kiinteä ja ei tartu käsiin. Jauhojen määrää ei voi tarkkaan sanoa, riippuu munien koosta. Laita taikina viileään kelmun sisään.

Tee täyte:  Hienonna sipulit tosi hienoksi silpuksi, lisää jauhelihan sekaan, lisää mausteet ja kananmuna. Sekoita tasaisesti kaikki sekaisin.

Kauli taikina 1-1,5 mm paksuiseksi levyksi (vie koko keittiön pöydän)

Ota pelmenitsa, leikkaa levystä raudan kokoinen siivu, aseta alareuna taikinasta raudan päälle, laita koloihin n. 1 tl täytettä, taita taikinan yläreuna raudan päälle, kaulitse, irrota ylimääräiset reunoista ja kopistele taikinatyynyt puhtaan pyyhkeen päälle. Taikinasta tulee 4 raudallista, lopusta taikinasta voi tehdä vaikka nauhamakaronia.

Keitto: Vajaa 5l kattila vettä, suolaa. Laita pelmenit kiehuvaan veteen(tässä tulee esiin pyyhkeen kätevyys, menee kaikki kerralla, eikä ole tarttunut kiinni leivinlautaan), sekoittele varovasti. Kun vesi kiehuu uudestaan, lisää lasi KYLMÄÄ vettä, toista. Kun vesi alkaa kiehua kolmannen kerran, ovat pelmenit valmiita. Siivilöi.

Nauti voisulan tai smetanan ja sitruunapippurin kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 0 Pelmenit jauhelihatäytteellä
  • 0 0 Dumplingsit / Pelmenit / Nyytit
  • 4 4 Pelmenit lihatäytteellä
  • 14 9 Pelmenit , noin 50 kpl
  • 0 2 Pelmenit 19.8.07
  • 6 4 "Juustopiirakka suoraan taivaasta"

Kommentit

gitt93
Äitipuoleni toi tämän reseptin entisestä Neuvostoliitosta 30 v sitten, kokeile myös sienitäytteellä. Huomaa erikoinen keitto, tämä takaa sen, että tyynyt eivät hajoa tai muutu liisteriksi :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään