3 811
3 811

Voileipäkakku / Smörgåstårta

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

15 kpl voileipäkakkuleipää
ca 1 kg skagenröra / skagen-katkaraputäytettä
ca 1 kg juustotäytettä
ca 1 kg kinkkutäytettä

Jaa resepti

Ohje

Leikkaa ensin kaikki reunat pois leivänsiivuista. Nosta ne sivuun ja peitä ne että ne eivät kuivu. Aluksi kerron että käytän itse vain oma tekemää majoneesia, joten jos ostat kaupan valmista, maku voi olla erinlainen.

Skagenröra / Skagen-katkaraputäyte:

Hakkaa sulatetut katkaravut pieniksi. Nosta majoneesi kulhoon ja sekoita se löysäksi tuore puristetun sitruunan mehun kanssa ja hakkaa tilli pieniksi ja sekoita mukaan pilkotut katkaravut.Tähän voileipäkakkutäytteeseen kelpaa halvat pienet katkaravut.

Juustotäyte:

Itselläni oli BUKO yrttituorejuustoa, hienoksi hakattua varsisellerinvartta, paprika tri colore ja yksi pieniksi hakattu omena. Kun kaikki vihannekset on pilkottu pieniksi niin laitoin ne siivilään ja puristin mehun pois, sekoitin yhteen tuorejuuston kanssa.

Kinkkutäyte:

Kevyesti savustettua kinkkua, pieninä paloina, melkein muusina. Majoneesia, grillikurkkua ja hieman sinappia. Sekoita aineet yhteen ja tarkista suola, kuten kaikissa muissa täytteissä.

Nosta kolme leivänsiivua tarjoiluvadin pälle ja laita esim. kinkkutäyte ensin, mittaa pituus toiseen suuntaan että kakusta tulee tasainen ja laita esim. juustotäyte toiseksi kerrokseksi. Laita viimenen täyte leivänsiivujen päälle ja neljäskerros on kansi. Kastele leivinpaperi ja levitä se kakun päälle ja ympärille ja laita tuorekelmu päälle ja ympärille. Nosta jääkaappiin yön yli. Seuraava päivä: Kuori katkaravut garnereukseen ja tee tomaattiruusuja tai lohiruusuja tai ihan mitä vaan. Levitä loppu majoneesi tasaisesti paletilla kakun päälle ja levitä myös reunoille, laita hienosti hakattua persiljaa reunoille ja koristele kakku kuten haluat. 

Katkaravun kuorista ketin fondin katkarapukeitolle myöhemmin.....

Samankaltaisia reseptejä

  • 21 27 Voileipäkakku
  • 3 7 Voileipäkakku / Kalkkuna-paprika
  • 5 1 Voileipäkakku Kala
  • 3 2 Feta-kinkku, Tomaatti-valkosipuli Voileipäkakku
  • 3 4 Voileipäkakku (25.3.10 )
  • 2 2 Voileipäkakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään