Kolmen suklaan kakku

12 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

pohja
200 g digestive keksejä
150 g voita
täyte
4 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
9 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maustamatonta jogurttia (tai jogurtti-rahkaa tai pelkkää rahkaa)
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
100 g valkosuklaata

Jaa resepti

Ohje

1. Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoan pohja ja leivinpaperilla ja nitistä reunat ja pohja kiinni niin, että pohjalla olevasta leivinpaperista tulee tiukka ja ylimääräinen tulee vuoan ulkopuolelle. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Sipaise hieman öljyä vuoan reunoille irroittamisen helpottamiseksi.

2. Murskaa keksit pussissa hienoksi murskaksi ja sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Painele vuoan pohjalle tiiviisti ja laita pohja täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin kovettumaan.

3. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi (ei tarvitse olla niin kovaa kuin pursottaessa) ja lisää tomusokeri samalla vatkaten. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään vettä. (saavat liota noin 10-15 minuuttia)

4. Sulata suklaat jokainen erikseen ja laita omiin kuppeihinsa. Lisää jokaisen suklaan sekaan 1/3 tuorejuustosta sekä 1/3 jogurtista/jogurtti-rahkasta/rahkasta. Lisää jokaiseen suklaaseokseen 1/3 kermasta ja sekoita varovasti tasaisiksi.

5. Kuumenna noin 1 desilitraa vettä kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivate ohuena nauhana jokaiseen suklaaseokseen eli 1/3 jokaiseen kuppiin. Sekoita samalla kun kaadat liivatetta ettei synny paakkuja.

6. Kakun kokoaminen aloitetaan tummimmasta (tai mistä itse haluat). Kaada pohjan päälle tummin suklaaseos ja tasoita pinta. Kopauta muutaman kerran pöytää vasten varovasti, jotta ilmakuplat häviävät ja pinnasta tulee tasainen. Anna hyytyä hetki jääkaapissa (n. 5-10min). Lisää seuraavaksi samalla tavalla vaaleampi suklaaseos, tasoita, kopauta ja hyydytä hetki. Lisää viimeisenä valkosuklaaseos, tasoita, kopauta ja nosta hyytymään jääkaappiin.

7. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.

8. Kakusta saa helposti gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.

9. Herkullisia hetkiä kakun parissa!

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Kolmen suklaan kakku 20.2.2016
  • 3 1 Kolmen suklaan kakku
  • 5 0 Kolmen suklaan juustokakku
  • 18 0 Kolmen suklaan kakku
  • 4 6 Kolmen suklaan kakku
  • 1 0 Kolmen suklaan kakku

Kommentit

sirpankokkailut
Valmistus ei kestä kauan, hyytyminen ottaa aikansa, mutta maku korvaa kaiken!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään