Kesäkurpitsapannari

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3 kananmunaa
4 dl nestettä (maitoa, vettä...)
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 (iso) kesäkurpitsa
0,5 dl öljyä / sulatettua rasvaa
1 sipuli
1-3 kynttä valkosipulia
aurinkokuivattua tomaattia
kuivattuja yrttejä
pippurisekoitusta / mustapippuria / piri-piriä / jotain missä on vähän potkua
1 tl suolaa
pari kourallista hyvää juustoa raasteena

Jaa resepti

Ohje

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet, ei tartte olla mahottoman pientä. Kuullota pannulla tilkassa öljyä (ei lue reseptissä erikseen) kunnes vähän pehmenee.

Mittaa sillä välin jauhot ja nesteet isossa kulhossa, kaada mukaan öljy/rasva ja riko sekaan kananmunat, sekoita tasaiseksi ja jätä turpoamaan.

Raasta pesty kesäkurpitsa, purista hieman nestettä pois ja lisää taikinaan. Pilko aurinkokuivattu tomaatti, jos ei ole valmiiksi kuutiota. Oman maun mukaan. Mausteet mukaan myös, jos eivät vielä ole! Ja niitäkin ihan silleen miten hyvältä tuntuu. Lisää myös haluamasi määrä juustoraastetta. Lisää vielä sipulit pannulta ja sekoita. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (syväreunainen) ja ripottele pinnalle vielä vähän juustoa... Tyrkkää 225 asteeseen ja paistele 35-45 minuuttia, riippuen pannarin paksuudesta ja kuun liikkeistä.

Mulla vasta uunissa, notta jää nähtäväksi tuliko edes syötävää. (Tuli aikas hyvää!) Uunivuokana mulla tollanen n. 30 x 45 cm, eli ei se perinteinen uuninpelti. Nestettä ja jauhoja lisäämällä saa riittämään isompaankin vuokaan, kannattaa silloin ehkä vielä yksi kananmunakin lisätä. Ja parempi itseasiassa jättää ohuemmaksi, niin kypsyy sitten keskeltäkin!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Inspiraation sain tästä reseptistä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/77062/Ruokaisa%20Pannukakku/ Tähän kylkeen raikasta salaattia niin menee kivasti vaikka lounaasta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään