19 750
19 750

Voisilmäpullat ja omenaiset korvapuustit!

Raaka-aineet

taikina
100 g hiivaa
200 g voita tai margariinia
6 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
4 tl kardemummaa
n.18 dl vehnäjauhoja
korvapuustin täyte
voita
5 rkl omenasosetta
kanelia
sokeria
voisilmäpulliin
50 g voita
sokeria
voiteluun
1 kananmuna
koristeluun
50 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
tarvikkeet
20 leivontavuokaa

Jaa resepti

Ohje

Taikinasta tulee n. 50 pullaa! 

1. Sulata voi mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos leivonta-astiaan ja liuota hiiva sen joukkoon. 

2. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Mittaa jauhot erilliseen kulhoon ja siivilöi ne ilmavasti sekoittaen nesteen joukkoon. Vaivaa taikinaa niin kauan, että siitä tulee notkeaa ja se irtoaa hyvin astian reunoista.

3. Anna taikinan kohota liinan alla noin puolituntia, niin että se kohoaa kaksinkertaiseksi. 

4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi.

5. Jaa taikina kahteen osaan. Tee toisesta puolikkaasta tasapaksuinen pötkö ja leikkaa pötköstä 25 samankokoista palaa. Pyörittele paloista pyöreitä pullia ja laita uunipellille kohoamaan puoleksitunniksi. Laita uuni 250°:een. 

6. Kaulitse taikinan toinen puolikas suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä veitsellä huoneenlämpöinen voi taikinalevyn päälle. Levitä omenasose taikinalevylle ja ripottele päälle haluamasi määrä kanelia ja sokeria. Rullaa levy kiinteäksi rullaksi ja leikkaa siitä yhtä suuria paloja. Asettele korvapuustit leivontavuokiin ja pellin päälle kohoamaan puoleksitunniksi.

7. Kun voisilmäpullat ovat kohonneet, leikkaa jokaisen pullan keskelle ruksi, johon saat laitettua voisilmän pikkulusikkaa apuna käyttäen. 

8. Voitele pullat ja korvapuustit kananmunalla ja paista niitä uunin keskiosassa n.5-10 minuuttia, niin että pullat saavat kauniin ruskean pinnan. 

9. Sulata koristeluun tarkoitettu voi mikrossa. Kasta jokainen voisilmäpulla voisulassa ja pyöräytä sokeriastiassa. Käytä lämpimien pullien käsittelyssä apuna esimerkiksi talouspaperia, jottei sormet pala! 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään