262 503
262 503

Suolainen piirakka

30 - 60 min

Raaka-aineet

piirakkapohja (200g)
200 g vehnäjauhoja
100 g voita
2-4 rkl vettä
täyte
300 g broileria/jauhelihaa
kasviksia maun mukaan
1 prk kermaviiliä
2-3 kananmunaa
suola, mustapippuri, valkopippuri
homejuustoa tai juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Piirakkapohja:

Leikkaa rasva kuutioiksi ja nypi se tasaisesti jauhoihin, kunnes seoksesta tulee murumaista. Sekoita vesi vähän kerrallaan seokseen, kunnes se muodostuu taikinaksi. Painele taikina jauhotettuun vuokaan ja anna sen levätä kylmässä noin puoli tuntia ennen paistamista.

Täyte:

Täytteeseen voit laittaa melkeinpä ihan mitä haluat! Jos valitset broilerin tai kalkkunan, kannattaa ostaa ohuita fileitä ja leikata ne kuutioiksi ennen paistamista. Myös jauheliha käy hyvin. Paprika, kesäkurpitsa ja pinaatti sopivat hyvin niin kanan kuin jauhelihankin kaveriksi. Piirakkaan voit halutessasi laittaa myös sieniä. Paista liha ja kasvikset pannulla, mausta ne suolalla ja mustapippurilla ja anna niiden jäähtyä hetken. Sekoita kermaviili ja kananmunat haarukalla kulhossa ja mausta seos suolalla, mustapippurilla ja valkopippurilla.

Kumoa liha-kasvispaistos piirakkavuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Kaada muna-kermaviili seos tasaisesti piirakkaan ja ripottele päälle aurajuustoa tai juustoraastetta.

Paista uunissa 200 asteessa 20-30 min kunnes täyte on hyytynyt ja juusto sulanut.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

siirin
Helppo suolainen piirakka, joka maistuu pääruokana salaatin kanssa tai vaikka iltapalana/välipalana. Kuvan piirakassa on kalkkunaa, pinaattia, kaalta pieneksi pilkottuna ja päällä homejuustoa. Olen myös kerran tehnyt samalla ohjeella tex mex -tyylisen piirakan, johon laitoin jauhelihaa, jalapenoja ja vihreää paprikaa. Pohja ja muna-kermaviiliseos sopivat kaikenlaisen täytteen kanssa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään