TissiKakku ;) Huumorintajuttomat jättää väliin.

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

kakkupohja:
2 kpl Munia
2 dl sokeria
150 g rasvaa, sulatettuna ja jäähdytettynä
1,5 dl kahvia jäähdytettynä
2 rkl van hoyten -kaakaojauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljaesanssia (ei välttämätön)
kostutus:
n.1 dl kirsikkaviiniä (Kirsberry)
1-3 dl kirsikkahilloa
Täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 kpl taloussuklaalevy (n.125g)
1 dl kermaa vaahdotettuna
0,5-1 dl tomusokeria
Päälle:
1-2 pkt sokerimassaa
1-2 dl kermaa vaahdotettuna
Lisäksi tarvitset:
muotit "tisseille", itselläni oli jälkiruokakulhot
ihonväristä elintarvikeväriä (mm Ullan Unelmasta saa)
sinistä/punaista elintarvikeväriä kermavaahdolle
täytettä tissien paikallaan pysymiseksi
tomusokeria sokerimassan kaulimiseen
rasvaa vuoan voiteluut+ korppujauhoa
elintarviketussi halutessasi kirjoitusta (Ullan Unelma)

Jaa resepti

Ohje

Pohjan ohjeesta tulee 1 pyöreä kakku tai littana koko pellin kokoinen levy. Itse tein 1 pyöreän josta lohkaisin puolet kolmen tissin täytteeksi, toinen puolikas meni syöntiin. Lisäksi yksi pellillinen littanaa jonka kokosin kuten kuvissa, mutta leikkasin sen kahteen osaan tissien alustaksi ja mittasin sopivaksi kakkukupuuni.

Valmista pohja näin: vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaniljaesanssi kahviin. Lisää sokeri-munavaahtoon kuivat aineet ja nesteet hyvin sekoittaen. Levitä joko voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai leivinpaperoidulle pellille. Paista pyöreää kakkua +175C 20-30min ja pellillä olevaa 10-20min. Tee hammastikulla testi -jos kakkua tarttuu tikkuun on se vielä raaka. Taikina ei ole kakkupohja joten se on hieman kosteaa sisältä!

Tee täyte vaahdottamalla kerma, lisää tuorejuusto ja tomusokeri sekä lopuksi sulatettu ja jäähdytetty suklaa.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja, kostuta kirsikkaviinillä, levitä kirsikkahillo päälle ja täytettä väliin.

Kun teet tissit vuoraa valitsemasi kupit/kulhot/muotit kelmulla, sen jälkeen laita täytettyä kakkua tiiviisti sisälle, peitä kelmulla ja laita päälle jokin paino. Anna olla mieluiten yön yli kylmässä.

Värjää sokerimassa huolellisesti, itselläni oli väritahnaa joka oli helppo levittää massaan. Kaulitse tomusokerin kanssa mahdollisimman ohueksi mutta varo ettei ole liian ohut jolloin sokerimassa hajoaa. Kokemus on valttia tässä hommassa.

Peitä tissit sokerimassalla, leikkaa reunoilta niin että saat sokerimassan työnnettyä tissien alapuolelle siististi. Älä heitä ylijäänyttä massaa pois vaan ota talteen. Tämän jälkeen tee isolle kakulle sama homma. Sen jälkeen liimaa kakkutäytteen avulla (tai vaikka hillon) tissit paikoillensa ja koristele makusi mukaan. Jos teet nännit ne saa paikoilleen pelkän veden avulla.

Jos teet rintaliivit kermavaahdosta lisää ensin elintarvikeväri (jauhe) kermatilkkaan, sekoita hyvin ja lisää sen jälkeen loppu kerma ja vaahdota. Pursota taitojesi mukaan.

HUOM. Koristelu kannattaa tehdä tarjoilupäivänä, itselläni ei ollut siihen aikaa ja tein sen edellispäivänä jonka johdosta elintarvikeväri kermavaahdosta oli valunut kakkuun.

Jos käytät elintarviketussia, testaa sokerimassaan ensin sen käyttö. Siisteimmät kirjoitukset saat kun kirjoitat suoralla alustalla ennen kakun/tissien päälle laittoa. Tai sitten tee sokerimassasta erikseen "nimilaatat" jotka liimaat veden avulla paikalleen.

Oma kakkuni oli kolmen miehen 30-vuotis juhliin jonka vuoksi siis tuo kolme tissiä, jokaiselle omansa ;)

Vinkki: täytteeksi sopii suklaan kaveriksi myös aprikoosi-mandariinimarmeladi, kostutus appelsiinimehulla -jollei tykkää kirsikoista...

29.3.2022 MIELENSÄPAHOITTAJAT JA NILLITTÄJÄT: VOITTE HETI LÄHTEÄ POIS TÄSTÄ JA MUISTAKIN MUN RESEPTEISTÄNI. Tämä Kotikokin toiseksi suosituin resepti piilotettiin ylläpidon toimesta koska tästä oli nämä yllämainitut valittaneet. Siitä syystä vaihdoin pääkuvaksi kakun valmistusvaiheessa. On hienoa huomata että edelleen ihmisillä menee niin hyvin että jaksavat näin pienestä asiasta nillittää. 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Tällä kertaa tällaista kakkua :) Kakku on aikuiseen makuun eikä kovin makea, isosti kehuttiin että juuri sopivan makea täyte :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään