15 873
15 873

Raikas juustokakku

yli 24 h

Raaka-aineet

pohja
150 g grahamkeksejä (esim. digestive)
75 g voita
tÄyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
1 sitruuna
2 tl vaniliinisokeria
4 liivatelehteä
päälle
n. 700 g mansikoita (tai muita marjoja/hedelmiä)
4 liivatelehteä
1 dl marjamehua

Jaa resepti

Ohje

1. Murskaa keksit jauheeksi lautasen päällä nuijimalla tai esim. tehosekoittimella. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Painele irtoreunaiseen vuokaan.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Sekoita vaahto ja ranskankerma notkistettuun tuorejuustomassaan.

3. Purista sitruuna mehuksi, ja pane 4 liivatelehteä kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu mikroaaltouunissa. Ota liivatelehdet vedestä, kun ne ovat taipuvia ja "limaisia". Purista niistä kevyesti vesi pois ja sekoita kuumaan sitruunamehuun huolellisesti. Sekoita sitruunamehu juustoseokseen ja mausta vaniliinisokerilla. Kaada seos irtoreunaiseen vuokaan keksipohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin hyytymään.

4. Pane taas 4 liivatelehteä kylmään veteen. Kuumenna mikroaaltouunissa marjamehu. Puristele liivatelehdistä kevyesti kylmä vesi pois, kun liivatelehdet ovat samanlaisia, kuin kohdassa 3. Sekoita liivatelehdet kuumaan marjamehuun.

5. Ota vuoka jääkaapista. Puolita mansikat, jos ne ovat isoja. Metsämansikoita ei tietenkään tarvitse puolittaa. Aseta mansikat vuokaan tuorejuustoseoksen päälle, ja valuta tasaisesti päälle marjamehu-liivateseos. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin.

6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Tarjoilun alussa irrota vuuan irtoreunat ja tarjoile kahvin kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Raikas mustaherukkainen juustokakku
  • 10 8 Aurinkoinen mansikka- juustokakku
  • 10 2 Vadelmainen juustokakku
  • 15 7 Valkosuklaa-vadelma juustokakku
  • 12 9 Raikas minttusuklaa hyytelökakku
  • 3 1 Helppo juustokakku

Kommentit

Itse kakun leipomiseen menee n. 45 minuuttia. Valmistusaika on kuitenkin 4 tuntia kakun hyytymisajan vuoksi! Kakku on hyvä tehdä esim. juhliin, sillä sitä ei tarvitse tehdä juhlakiireessä, vaan sen voi valmistaa päivää aikaisemminkin. En laittanut perusraaka-aineisiin porsasta, mutta huomaa, että liivatelehdet ovat eläinperäisiä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään