Puutarhurin kasvislasangne

6 annosta

Raaka-aineet

12-14 lasagne levyä
täyte:
1 kokonainen tai 300 g kesäkurpitsa
2 punaista paprikaa
250 g pinaatin lehtiä
3 rkl öljyä
2 tl oregaanoa
1 tl suolaa
175 g mozzarellajuustoa viipaleina
juustokastike:
1 l maitoa
1 ja puol dl vehnäjauhoja
100 g sulatejuustoa
1 tl suolaa
rouhittua valkopippuria

Jaa resepti

Ohje

Vihje:

Kasviksia kannattaa maustaa erillaisilla yrteillä.

Tuoreet yrtit voit korvata kuivatulla.

1 rkl tuoretta= 1 tl kuivattua.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pese kasvikset huolellisesti (ainakin tuoreet). Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsat. Poista paprikoista siemenet ja kanta ja paloittele.paista kesäkurpitsa- ja paprikanpaloja hetken aikaa öljyssä pannulla. Nosta syrjään. Paista huuhdeltuja pinaatinlehtiä samalla pannulla niin, että niistä poistuu hieman nestettä ja ne menevät kasaan. Mausta kasvikset. Valmista juustokastike. Sekoita kylmään maitoon vehnäjauhot ja kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen. Annakiehua hiljalleen sekoittaen noin 5 min., että jauhot kypsyvät           . Lisää kastikkeeseen sulatejuusto pieninä nokareina. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita, kunnesjuusto on täysin sulanut. Kokoa lasagne voideltuun uunivuokaan. 

Lusikoi vuoan pohjalle ensin kerros juustokastiketta. Peitä juustokastike lasagnelevyillä. Asettele puolet pinattiseoksesta seuraavaksi kerrokseksi peitä kastikkeella ja lasagne levyillä. Käytäseuraavaan kerrokseen puolet kesäkurpitsa-paprikaseoksesta ja mozzarellaviipaleista. Jatka näin, kunnes päällimmäiseksi kerrokseksi tulee toinen mozzarellaviipaleita ja kerros juustokastiketta. Paista uunissa 175asteessa 45-50 minuuttia. Nosta folion alle vetäytymään ennen tarjoamista.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Aliitsia
kiva resepti vaikka kesäksi!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään