Runebergin tortut

12 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
2 dl keksinmuruja (n.110g)
2 dl jauhettuja manteleita (n.80g=pussi)
3/4 dl kevytkermaa
paistonkestävää vadelmahilloa
kostutusliemi
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2-3 rkl arrakkipunssia tai rommia
pinnalle
kiinteää vadelmamarmeladia
tomusokerikuorrutus
1 dl tomusokeria
2 tl vettä

Jaa resepti

Ohje

Jauha keksit monitoimikoneessa (tai tee niinkuin minä ja "hakkaa" ne muruiksi kattilassa lasin kanssa:). Vatkaa huoneenlämmössä hetken pehmennyt margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa seos tasaiseksi kummankin lisäyksen jälkeen. Sekoita leivinjauhe, kardemumma, keksimurut ja mantelit taikinaan. Lopuksi lisää kerma. Sekoita hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa turhaan.

Jaa taikina vuokiin (mieluiten amerikan muffinssivuokiin, koska ne ovat tarpeeksi tilavia ja korkeita). Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. Laita syvennykseen noin 1/2 tl paistonkestävää vadelmahilloa. Laita vuoat pellille uunin keskitasolle noin 13-15 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin ruskea. 

Kiehauta vesi ja sulata siihen sokeri. Mausta alkoholilla tai aromilla ja levitä lientä pariin kertaan pullasudilla kuumien torttujen pintaan. Lisää päälle vielä vadelmahilloa ja anna jäähtyä. 

Mittaa tomusokeri ja lisää vettä sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Voit levittää massan joko pursottimella tai ihan lusikalla. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa ja tarjoa tortut odottaville herkkusuille!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

haaskalintu
Hillon ei tarvitse olla paistonkestävää, jos haluaa lisätä sen vaan koristeeksi päälle ja jättää laittamatta extrahillot torttujen sisään. Tortut voi ihan hyvin kosteuttaa vain vedellä ja sokerilla, jos ei välitä laittaa alkoholia. Piparkakut ovat parhaita keksejä mielestäni tähän ohjeeseen. Tämä ohje on alunperin napattu Pirkan parhaasta leivontakirjasta. Nautiskelkaa! :P

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään