109 432
109 432

Jäätelö

15 - 30 min

Raaka-aineet

4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
5 rkl vaniljasokeria
3 dl vispikermaa
3 rkl kanelia
3 dl kuohukermaa
1 rkl kaakaojauhetta

Jaa resepti

Ohje

Ootte varmasti lukenu jostai niitä hankalia jätski reseptejä. Eli keitä sitä tätä jäähdytä yms. Kokeilin kesällä yhtä sellasta "oikeeta kermajäätelöä". Tää on parempaa!! Eli kokeilkaa. Annoksen voi puolittaa, nyt siitä saa reilut kulhot n. 6-7 henkilöä. Kerman määrä ei ole tarkka, voi laittaa 4-7 dl. Ite kerran vahingossa tein kaksinkertasen annoksen mutta laitoin kermat normaalina, onnistu iha yhtä hyvin (tosin teillä ei koska reseptiä on muokattu paremmaks sen jälkeen) Kermana voi käyttää vispikermaa tai kuohukermaa, parhaimman saa molemmista. Vaniljakermalla en oo kokeillu, luultavasti onnistuu. Vein reseptin kouluun ja köksässä tehtiin, sen jälkeen sain kirjotella muillekki reseptiä :D

Vaahdota kananmunat + sokerit.

Vaahdota kermat vaahdoksi (molemmat samaan kulhoon juu) (nyt voit jättää hieman normaalia löysemmäksi)

Sekoita keskenään vaahdotetut kananmuna-sokeri seos & kermat varovasti

Mausta kanelillla & kaakaolla. (nyt voit myös maustaa esim. vaniljalla, banaanilla, hunajalla, suklaarouheella, marjoilla yms. Huomio että nestemäiset maut rikkovat rakenteen ja marjat kannattaa olla soseena, muuten kovia jäisiä marjoja ruassa..) Jäätelöä ei tarvitse maustaa, se on mielestäni parasta tälläisenään!! Ei maistu kanelille ei kananmunalle, vaan hyvälle!

Laita pakastimeen 3 h - 12 h. Voit pitää yön ylikin, mutta muista sekoitella! Sekoittele ensimäiset 3 h n. puolen tunnin välein. Parasta pehmiksen ja kovan jäätelön välimuodossa, eli sen 3 h jälkeen. Muista että jos et sekoittele, rakennetta ei synny. Tämän takia käytetään jäätelökoneita, mutta ne voi korvata sekoituksella.

Aikaa kuluu n. 15 minuuttia, riippuu sähkövatkaimen kunnosta ja kulhosta. 

+ passiivinen aika kun jäätelö on pakkasessa.

Jäätelöä tulee aika paljon (riittää n. 7 hengelle) , itse olen laittanut vanhoihin muovisiin jäätelöpakkauksiin ja kansi päälle ja pakkaseen, mutta kulhon/pakastusrasiaan on hyvä mahtua n. 15 dl = 1,5 l. Voit puolittaa myös reseptin.

Ihanaa tälläisenään, mutta jos haluat esim suklaan makua voi sulattaa suklaata ja laittaa joukkoon sitä, kaakaota tai vaikka suklaakastiketta. Samoin marjoja , muita kastikkeita ja makuja voi laittaa. Esim. hedelmiä, hilloa, lakritsiuutetta, karkkeja,..

Sanoisin että kaikki kermat käy, kuhan vaahtoutuu. Jäätelö sulaa helposti, mutta ennen kuin alat syödä sitä, ota se 5 min aiemmin pakkasesta, ja itse laitan sekunneiksi mikroon (jos se on ollut yön yli ja pitäisi tarjoilla heti) sekoitan, mikroon, sekoitan kunnes tulee pehmismäistä. Huom. sulaa nopeasti ja liian lirumainen ei ole hyvää! (:

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 4 Jäätelö ja mansikat aina maistuu
  • 2 2 Jäätelö banaanista
  • 2 0 Jäätelö vadelmilla ja suklaavaahdolla By Ezzi
  • 3 0 Jäätelö joka räjäyttää tajunnan!
  • 5 0 Jäätelö
  • 3 3 Appelsiinihyydyke

Kommentit

Mikaela296
Tosi hyvää, perheen mielestä parempaa kuin mövenpic ja saanut kehuja tosi monelta (:

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään