Lihaisa kasvis hässäkkä feat. kvinoa

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

700 g naudan jauhelihaa
1 kpl sipuli
2 kpl chili
1 pss luomu porkkanoita
5 kynttä valkosipulia
1/2 kpl kesäkurpitsa
1 dl kvinoa
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria myllystä

Jaa resepti

Ohje

Pannulle lämpöä ja öljyä (itse käytän luomu oliiviöljyä). Pese, leikkaa porkkanat (leikkaan itse molemmista päistä palat pois) ja laita pannulle. Itse en kuori ollenkaan porkkaanaa. Porkkaanaa paistelen välillä ihan miltä tuntuu, ei kannatta kumminkaa ruskistamaan rueta ehkä jonkinlainen kuullotus on oikea termi. Porkkanat kun on valmiit laitan ne isoon kattilaan (kattila toimii tässä tapauksessa pelkästään ruokakulhona). Lisää hieman öljyä ja laita kuutioidut kesäkurpitsat mukaan. Itse samalla pesen, leikkaan/kuution kun pannu on käytössä. Kurpitsatkin saa porkkanan tavoin jäädä rapsakaksi, joten kuullotus riittää niillekkin. Kiippaan siis nekin porkkanoiden perässä kattilaan minne siis kaikki menee sekaisin. Seuraavaksi kuutioitu sipuli pannulle ja kuullotus. Pilkon chilit mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja laitan sipulien kanssa pannulle. Tämän jälkeen on n. 30min huoneenlämmössä olleen jauhelihan vuoro. Paistan jauhelihan neljässä osassa. Tämä siksi, ettei jauhelihalle tule ns. kiehumisprosessia ja hirveästi nestettä ruuan joukkoon. Tämän lisäksi jauhelihasta tulee paistetumman näköistä keitetyn lihan sijasta. Jauheliha kuitenkin valmistumisen jälkeen samaan kattilaan.

Kvinoa: Ohjeet paketin kyljestä. Ehkä aavistukseen tarkempaa kuin riisin keittäminen mutta ei mahdoton tehdä. Antaa sopivasti hiilaria ruokaan. Löydät ohjeet paketin kyljestä, jos et, niin heitä vaikka raakana muiden sekaan ;)

Maustaminen: Suolaa käytän ruuan kahdessa vaiheessa eli porkkanoiden kanssa sekä jauhelihan kypsymisen alkuvaiheessa. Käytän itse jostain luomukaupasta ostettua puhdistamatonta merisuolaa, löytyy mineraaleja vähän eritavalla kuin siitä mitä sinäkin luultavastit käytät. En kannusta suolan käyttöön, mutta kyllä ihminen sitäkin tarvitsee. Valkosipulit aina valkosipulipuristimen läpi. Tulee täysin erillainen valkosipuliaromi kuin pelkästään silppuaa. Sitten myllystä vaan pippuria sekaan. Maustan ruuan sen kypsymisen alkuvaiheessa, jolloin mauste imeytyy ruokaa, joten ehkä tässä tapauksessa joutuu maustamaan hieman ronskimmalla kädellä, riippuen mitenkä makuaistit on hävinneet kaiken käsiteltyjen einesten takia ;) (Luen parhaillaan kirjaa Petos Lautasella :D)

Ruoka on helppo tehdä se on terveellinen sekä mahdollisimman puhtaista ruoka-aineista väsätty, joten uskon, että se sopii moneen vaativampaankin suuhun. Minä tykkään, sekä minun puolisoni myös (joka on muuten sukupuoleltaan nainen)

Kvinoa ihan vain siksi, että sattumalta löysin paketin ylähyllyltä riisin ja tattarin vierestä. Se on hyvää!

Lihan voi korvata jollain muulla eläimellä tai jättää kokonaan pois, jos itsetunto ei anna eläintä syödä!

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 2 Lihaisa voileipäkakku
  • 2 0 Lihaisa vihanneslaatikko
  • 2 0 Lihaisa Borssi keitto
  • 2 1 Lihaisa Calzone
  • 2 0 Lihaisa tuunattu makaronilaatikko
  • 0 0 Lihaisa Porkkanasipulikeitto

Kommentit

s1monsays
Tämä on helppo perusruokaresepti. Itse urheilen melkein päivittäin, joten mieluiten puhdasta, hyvää ja semmoista joka ei lopu ekan päivän jälkeen. Juuri tämmöistä ruokaa arvostan!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään