14 728
14 728

Pata slaavilaisessa hengessä

4 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

n. 800 g naudan paistia (tässä pyöröpaisti)
10 kpl salottisipuleita
2 kpl porkkanaa
5-10 kpl valkosipulinkynsiä
2-3 kpl suolakurkkua
1 prk smetanaa (meillä laktoositonta)
1/2 plo olutta (tässä karhu tumma i-olut)
1 kpl lihaliemikuutio (tai fondi tai vastaava)
2 rkl vehnäjauhoa
ripaus sokeria tai heilaus hunajaa
mustapippuria, rosepippuria & viherpippuria
tabascoa
voita ja/tai öljyä paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Pilko liha makusi mukaan kuutioiksi. Anna lämmetä huoneenlämmössä ihan reippaasti.

Kuullota pannussa tai padassa, reilussa rasvassa kokonaisia salottisipuleita. Lisää muutaman hetken päästä kokonaiset valkosipulinkynnet ja ronskin kokoiseksi lohkotut porkkanat. Lisää 1 1/2 tai 2 kpl pieneksi silputtuja suolakurkkuja ja heilaus sokeria (oikeassa ohjeessa siis tietysti hunajaa). Anna seoksen kuullottua hetki ja lisää makusi mukaan mustapippuria myllystä ja kämmenen pohjalla hieman survottuja rose- & viherpippureita, sekä muutama tippa tabascoa. Jatka paistamista vielä hetki. MIkäli teit padassa, siirrä pata pois liedeltä tai mikäli paistinpannussa, niin siirrä aineet uunin kestävään pataan.

Ruskista lihat pienissä erissä (jos käytät samaa paistinpannua, niin ei kannata pestä välillä), rouhi päälle mustapippuria ja siirrä pataan.

Murenna pataan lihaliemikuutio, lisää purkki smetanaa, huuhtele paistinpannu oluttilkalla ja lisää pataan. Lisää olutta & vettä pataan niin, että kaikki ainekset peittyvät. Ripottele pintaan vehnäjauhot. Pyöräytä ainekset sekaisin.

Paista 200 asteisessa uunissa 1 tunti. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä puolituntia-tunti. Viimeiset 15 min pata saa olla uunissa ilman kantta, jotta nestettä hieman haihtuu ja saa kivaa väriä pintaan. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Lyylikki
Ohjeen innoittajana on toiminut Mysi Lahtisen Moskovanpata, mutta koska ylkä ei pidä sinihomejuustosta, kaikkia alkuperäisen ohjeen aineksia ei löytynyt kaapista ja minä pidän ohjeiden modifioinnista, niin siksipä tästä padasta tuli sellainen kun tuli. Unohdin lisätä vehnäjauhot pataan kun se meni uuniin. Suurustui kuitenkin vielä siinäkin vaiheessa, kun paistoaikaa oli 45 min ja lisäsin vehnäjauhot mukaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään