Tortilla Españole Halloumilla ja makeaa balsamicokastiketta

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

tortilla españole
5 kpl isoa varhaisperunaa
6 vartta kevätsipulia
1 pkt halloumia
7 munaa
runsaasti oliiviöljyä
suolaa
balsamico-chipotlekastike
3 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl tummaa balsamicoa
1 kpl savustettu chipotle-chili murskattuna tai
2 tl chipotle tabascoa

Jaa resepti

Ohje

Espanjalaisten tapasvälipalojen tuhdimpi ja juhlavampi versio. Kotona teen tätä aika usein perusaamiaiseksi. Säilyy useamman päivän jääkaapissa ja tarjoillaan jokatapauksessa kylmänä, ei maistu yhtä hyvälle lämpimänä. Kesällä aivan mahtava ruoka. Heti kun varhaisperunat tulee kauppoihin niin tätä. Talviaineksistakin voi tehdä, kevätsipulin voi korvata parilla keltasipulilla.

Harjaa perunat, keitä melkein kypsiksi runsassuolaisessa vedessä ja laita sivuun jäähtymään. Viipaloi kevätsipulin sipuliosa ja kuutioi perunat.  Pilko halloumi kuutioiksi. Kuumenna pannulla reilusti oliiviöljyä ja lisää halloumi, perunat ja kevätsipuli.  Vatkaa munat vaahdoksi. Kun halloumi on vähän ruskettunut ja sipuli kuullottunut, pudota lämpö pienimmälle, kaada munavaahtoseos pannulle ja laita kansi päälle. Hetken päästä varmista lastalla, että munakas on irti pannusta.  Kun munakas on päältä hyytynyt, käännä se kannen avulla ja paista hetki toiselta puolelta matalalla lämmöllä että munakas saa väriä. Jäähdytä. Leikkaa 8:n osaan.

 Kun munakas on kylmä, tee balsamicokastike.

Laita kasari puolilämmölle levylle, yhdistä kattilaan balsamico, hunaja sekä chipotle. (savustettua chipotlea kannattaa kysellä chiliyhdistyksen väeltä, muuten sitä ei taida löytyä mistään kaupasta, mutta onneksi sen voi hyvin korvata chipotle-tabascolla). Keitä kasaan hetki niin että  seos saostuu. Älä hengitä huuruja, kiehuva balsamico haisee järkyttävän pahalle. Nosta levyltä ja anna jäähtyä, niin että se juoksee sopivan löysänä norona. Jos jäähtyy liikaa, ei juokse ollenkaan.  Valuta kastike kylmien munakassiivujen päälle esteettisellä hienovaraisuudella. Koristele vaikka ruohosipulilla.

Tarjoillaan kylmänä alkupalana tai aamiaisena kuumana päivänä.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Täytetyt Paprikat Halloumilla Kuorrutettuna
  • 3 1 Tortilla pekonibroiler täyte (älyttömän helppo)
  • 6 3 Tortilla Kiekot
  • 4 7 Ensalada español
  • 1 4 Tortilla española
  • 5 1 Perus Tortilla

Kommentit

Ilmastodontti
Helppo ja hyvä kesäaamupala.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään