Pikantti Kanapata

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

3 l vettä
2 dl kuivattuja kafir - lehtiä
1 kana
karkeaa merisuolaa
500 g kiinteämaltoista perunaa kuorittuna
300 g kesäkurpitsaa
karkeaa merisuolaa myllystä
nam plaa - kalakastiketta
2 valkosipulin kynttä
1 rkl punaista thai - currya
1 rkl sokeria
3 dl kookosmaitoa

Jaa resepti

Ohje

Laita vesi ja Kafir - lehdet kiehumaan. Keitä 30 min ja siivilöi kattilaan, missä ainot keittää kanan. Laita kana liemeen ja lisää vettä niin, että kana juuri ja juuri peittyy. Aloita keittäminen ja poista alussa syntynyt vaahto pinnalta. Pidä liemi hiljalleen poreilevana, kunnes kana on kypsä.

Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa päädyt pois ja sitten kumpikin puolikas kulhoon n. 2 cm paksuisiksi paloiksi. Suolaa kesäkurpitsa ja anna vetäytyä parikertaa ennen käyttöä sekoitellen. Nyt kuori peruna ja laita kylmään veteen odottamaan pilkkomista.

Nosta kypsä kana lautaselle ja varmista, että neste kanan sisältä menee takaisin kattilaan. Laita keittokauhaan currytahna, täytä liemellä ja liuota tahna nesteeseen. Lisää tämä seos kiehuvaan liemeen. Voit aloittaa tahnan laittamisen pienissä erissä ja säädellä maistelemalla oman haluamisesi tulisuuden. Kuori ja pilko valkosipuli hienoiksi kuutioiksi lisäten nesteeseen. Nyt voit lisätä hiukan kalakastiketta. Pilko perunat karkeiksi kuutioiksi ja lisää liemeen. 

Kun perunat kypsyvät, perkaa kana lihoista, jotka voi repiä haarukkapaloiksi. Kun perunat ovat 3/4 kypsiä, huuhtele kesäkurpitsa kerran ja lisää pataan. Keitä kesäkurpitsan kanssa muutama minuutti. Lopuksi lisää sokeri ja kana. Jos lisäät vettä, niin muista aina kiehauttaa. Kuumenna hyvin ja lisää kookosmaito. Tuo kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.

Suolan käyttö oman maun sekä terveyden mukaan ja kalakastikehan tuo omaa suolaisuutta, joten maistellen hyvä tulee.

Tarkista maut. Tarjoile kuumana. Voit tarjoilla tietysti myös thai - riisin kanssa, mutta perunoiden vuoksi en itse muuta lisuketta kaipaa.

 

Hyvää Ruokahalua!

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Helpolla isollekin porukalle...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään