Mustajuuri - Sienikeitto

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

700 g mustajuurta
2-2,5 l kasvislientä
1 pieni sipuli
1 rkl voita
200 g suppilovahveroita
mustapippuria myllystä
fleur de sel - suolaa
2 dl kermaa
2 - 3 kananmunan keltuaista

Jaa resepti

Ohje

Pese mustajuuret hyvin. Laita kasvisliemi kiehumaan ja aloita mustajuurten kuoriminen kylmässä vedessä. Kun juuri on kuorittu, niin paloittele se heti ja laita välittömästi paloiteltuna kuumaan kasvisliemeen. Tee näin kunnes kaikki juuret ovat kuorittuja.

Laita itse keittokattila kuumenemaan ja kuori sipuli sekä leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita voi kattilaan ja kuulota sipulia muutama minuutti kaiken aikaa liikutellen. Lisää karkeaksi hakatut suppilovahverot, sekä pippuria myllystä ja jatka kuulottamista vielä muutama minuutti. 

Siirrä mustajuuri soppakattilaan ja sen verran kasvislientä, että kaikki peittyvät nesteellä. Nyt kansi kiinni ja anna kiehua hiljalleen, kunnes mustajuuri on kypsää. Lisää tarvittaessa kasvislientä.

Kun mustajuuri on kypsää, soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Laita keitto takaisin kattilaan ja lisää suolaa makusi ja terveytesi mukaan. Lisää loppu kasvisliemestä ja anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan. Keitto saa kuitenkin olla ohkaista, koska se suurustetaan (sidotaan) keltuaisilla ja kermalla, joten tarpeen mukaan voi mahdollisesti lisätä hiukan vettä. 

Erittele keltuaiset ja kaada kerma keltuaisten päälle. Sekoita hyvin keskenään. Anna keiton kiehua kunnolla ja ota syrjään. Lisää suurrus ohuena norona keittoon hyvin sekoittaen. Suosittelen sauvasekoittimen käyttöä lämpimästi. 

Tarjoile kuumana.

Tämä keitto sopii hyvin savusiian kanssa...

 

Hyvää Ruokahalua!

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Sienikeitto 2delle
  • 3 4 Mustajuuri salaatti
  • 3 2 Mustajuuri gratiini
  • 1 1 Mustajuuri tagliatelle
  • 2 0 Sienikeitto
  • 4 5 Sienikeitto tateista ja suppilovahveroista

Kommentit

FutoMaki
Mustajuuri ja suppilovahverot sopivat hyvin yhteen ...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään