Kesäkurpitsapyörykät

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

500 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
1 rkl öljyä
1 sitruunan raastettu kuori
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 kananmuna
1 dl parmesanraastetta
1 dl korppujauhoja

Jaa resepti

Ohje

Ohje on Kotivinkistä (15/2011).

Raasta kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori, lisää kurpitsaraasteen joukkoon. Sekoita kaikki loputkin ainekset raasteeseen ja jätä turpoamaan noin puoleksi tunniksi.

Pyöritä massasta palloja, joiden halkaisija on noin 3 cm, nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai paista pannulla pieniksi pihveiksi noin 5 minuuttia per puoli.

Itse käytin parmesanin sijaan cheddaria. Kuvia en muistanut ottaa, mutta ehkä parempi niin... Yritin paistaa pannulla, mutta sotkuksihan se meinasi mennä. Mutta vaikka ulkonäkö kärsikin kovasti, maku oli todella kohdallaan! Suosittelen :)

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 3 Paistettu pangasiusfile
  • 1 0 Jauhelihapihvit
  • 3 2 Jeren lihapullapasta
  • 1 2 Hyvät hyssykät
  • 1 0 Kesäkurpitsapasta
  • 10 8 Valkosipulinen salamipastakastike

Kommentit

peltipurkki
Kuvan pyörykät on tehty sellaisesta "pyöreästä kesäkurpitsasta", joiden kova kuori oli pakko ottaa pois ja siten vihreä sävy jäi puuttumaan. Korppujauhoni ovat ruista, ja ainakin niiden kohdalla desi tuntui melkoiselta: olisi pitänyt maustaa rutkasti enemmän. Mutta tekstuuriltaan varsin onnistuneita, joskin pyöreä muoto on enää vain kaksiulotteista :D. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan reseptiä, varsin herkullinen vaihtoehto lisukkeeksi tai pääruoaksi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään