11 299
11 299

Chili Sin Carne

30 - 60 min

Raaka-aineet

2 prk valkoisia papuja
2 prk kidneypapuja
2 prk mustia papuja
2 kpl habanero-chili
5 kpl punainen chilipalko
2 kpl isohkoa sipulia
2 prk tomaattimurskaa
valkosipulia maun mukaan
voita/öljyä
2 rkl fariinisokeria
worcester-kastiketta
3 dl tummaa soijarouhetta
kasvisliemikuutio
mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Sulata isohko nokare voita kattilassa (voi toki öljyäkin käyttää) ja sekoita silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli. Paista hetki.

Silppua chilit ja lisää joukkoon (myös siemenet!)

Lisää reilu loraus worcesterkastiketta, ~ pari desiä vettä, kasvisliemikuutio ja pari ruokalusikallista fariinisokeria. Kiehauta ja anna kiehua vähän aikaa.

Lisää tomaattimurskat ja soijarouhe ja anna turvota hetki. Lisää vähän vettä jos soija imee kaiken nesteen itseensä.

Lisää pavut. Purkkipavuista kannattaa huuhdella liemi pois.

Sekoittele, tarkista tulisuus ja suolaisuus, rouhi sekaan mustapippuria maun mukaan ja anna muhia kannen alla niin kauan kuin viitsit. Parhaiten maut tulevat esiin vasta jääkaapissa vietetyn yön jälkeen. Tällä ohjeella ruokaa tulee aika paljon, 5L kattila lähes täyteen. Lisukkeeksi sopii luonnollisesti esim. riisi tai couscous, voi syödä myös sellaisenaan.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

TeukkaS
Chiliä on ehkä useimpiin tämän sivuston chiliohjeisiin verrattuna aika paljon, ja tuo määrä on sopiva sinulle joka todella pidät tulisesta ja käytät chiliä päivittäin. Jos et ole, kannattanee esim. puolittaa chilimäärä. Tämän ruoan on kuitenkin tarkoituskin olla tulista. Kokemattoman chilinkäyttäjän kannattaa ehkä jättää tuoreet chilit käyttämättä, ja lisäillä lopuksi chilijauhetta oman maun mukaan. Koko setin hinnaksi tulee ~10e ja siitä syö aika kauan. Siis edullista, ravitsevaa, terveellistä ja helppoakin vielä. Lihansyöjät voi korvata soijarouheet naudan jauhelihalla.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään