Salsa vihreistä tomaateista

30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kg vihreitä tomaatteja
2-3 vihreää chiliä
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
3-4 dl vettä
n. 0,5 dl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
mustapippuria
(1,5 tl atamonia)
n. 5 oksaa tuoretta timjamia (kävisi kuivattukin)

Jaa resepti

Ohje

Kuutioi tomaatit, silppua sipuli, hienonna valkosipulin kynnet ja viipaloi chilit ohuelti. Nakkaa kattilaan, perään muutama desi vettä, loraus valkoviinietikkaa, timjaminoksat ja lusikallinen suolaa. Keittele hiljaisella lämmöllä, kunnes tomaatit pehmenevät ja osa vähän soseutuukin. Rouhi mukaan mustapippuria ja lisää myös hunaja (voit käyttää taloussokeria ym.). Anna pulpahdella vielä vähän, nosta sitten sivuun ja halutessasi lisää atamon. Nouki timjaminoksat pois, ne ovat makunsa jo antaneet. Purkita puhtaisiin purkkeihin kuten yleensä säilöessä.

Kyseessä puhtaasti KOKEILU, sillä en löytänyt sopivaa reseptiä ja jouduin soveltamaan omasta päästäni. Salsan säilyvyydestä en osaa sanoa juuta enkä jaata, sen näkee sitten pitemmän päälle. Suunnitelmissa kokeilla tätä vaikka jauhelihakastikkeen piristykseksi ynnä muussa ruoanlaitossa. Onkohan siinä edes tarpeeksi potkua... Se jää nähtäväksi!

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 3 Salsa vihreistä tomaateista 2.10.2018
  • 2 0 Tomaatti-vuohenjuustokeitto tuoreista tomaateista
  • 2 0 Salsa
  • 0 1 Salsa cruda
  • 8 9 Piirakka vihreistä pavuista
  • 7 0 Helppo tomaattikastike tuoreista tomaateista

Kommentit

peltipurkki
Harmittavan vähän löytyy reseptejä, joissa vihreitä tomaatteja voi hyödyntää. Kamalasti ei houkuta kokonaiset harmahtavan vihreät tomaatit etikkaliemessä ja kaikissa löytämissäni tomaattisalsoissa käsketään käyttämään kypsiä tomaatteja. Suomen kesässä kun eivät tomaatit ehdi kypsyä ilman kasvihuonetta (jos aina sielläkään?), eikä vihreitä mollukoita nyt kompostiinkaan voi (=saa; herkiä) heittää!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään