86 867
86 867

Perinteiset kaalikääryleet

4 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

1-2 kg keräkaalia
vettä
suolaa
tÄyte
1 kpl sipulia (iso)
1 rkl voita
1 dl puuroriisiä
400 g jauhelihaa
6 dl hienonnettua kaalia
1½-2 tl suolaa
1 rkl siirappia
½ tl mustapippuria
ripaus valkopippuria
ripaus maustepippuria
päälle
4 dl keitinlientä
½-1 kpl lihaliemikuutiota
siirappia
voita

Jaa resepti

Ohje

Koverra kaalista kanta pois. Keitä kaalia kokonaisena suolalla maustetussa vedessä. Ensin kantapuoli alaspäin noin 5 min ja sitten kantapuoli ylöspäin 5 min. Tämänjälkeen supea varovasti irroittelemaan uloimpia kaalinhehtiä. Ja siirrä ne esim leivinpaperilla peitetylle tarjottimelle. Aina kun otat uloimman lehden pois, kannattaa "seuraavan" lehden antaa keittyä vähänaikaa. Kumihanskat ovat tässä hommassa aika ehdottomat, sillä vesi on kuumaa. Ohenna niistä paksut lehtiruodit terävällä veitsellä. Jatka näin kunnes sinulla on 20-25 lehteä (vähempikin riittää sillä isoimmista lehdistä saa kyllä kaksi käärylettä). Valuta ja hienonna sisälehdet täytettä varten. Säästä keitinliemi.

Pilko sipulit pieneksi silpuksi ja kuullota niitä paistinpannulla. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja valuta riisi. Yhdistä sipuli, riisi, raaka jauheliha, hienonnettu kaali ja mausteet. Sekoita huolella. Aseta kaalinlehti työlaudalle ja nostele täytettä kaalinlehdelle noin 3 ruokalusikallista. Kääri paketeiksi.

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Aseta syvälle uunivuualle leivinpaperi tai öljyä vuoka. Asettele kääryleet uunivuokaan niin, että lehdet ovat vuokaa vasten. Sekoita keitinliemeen lihaliemikuutio, ja kaada se uunivuokaan. Anna kääryleiden ruskistua 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen ota kääryleet uunista ja valuta päälle siirappia, ja laita kääryleen päälle voinokare.

Jatka kypsennystä uunissa, mutta laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Kypsennä uunissa 45 min ja tämän jälkeen käännä kääryleet, ja valuta päälle siirappia, ja laita voinokare jokaisen kääryleen päälle. Jatka kypsentämistä vielä toiset 45 minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukkaillon kanssa. Käytä pannulle jäänyttä lientä perunoiden kastikkeena.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Perinteiset veriohukaiset
  • 1 1 Hanzzun kaalikääryleet 15-20 kpl
  • 2 1 Perinteiset kaalikääryleet 19.8.2021
  • 1 0 Kaalikääryleet
  • 8 1 Kaalikääryleet
  • 3 3 Perinteiset karjalanpiirakat

Kommentit

Latwis81
Ovat kyllä hyviä. Melko helppo resepti vaikka valmistus ottaakin aikaa. Tsätä riittää varmasti useammallekkin syöntikerralle. Ja onnistui loistavasti heti ensi yrittämältä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään