4 682
4 682

Lasagne oliivin ystäville

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

400 g naudan jauheliha
390 g yrttinen tomaattimurska (paketti)
3 tl tomaattisosetta
2 kpl punasipulia (isohkoa)
4 kynttä valkosipulia
115 g herkkusieniä viipaleina
2 kpl paprikaa
1,5 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl basilikaa
1 rkl timjamia
1 rkl balsamikoa
n.6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
n.10 kpl kalamata oliiveja
juustokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
100 g emmental juustoraastetta
100 g mozzarella juustoraastetta
jauhettua muskottia
valkopippuria

Jaa resepti

Ohje

Jauhelihakastike:

Lorauta pannulle vähän oliiviöljyä ja ruskista jauhelihaa hetki. Lisää hienonnetut sipulit sekä valkosipulit ja paista vielä tovi, että kuullottuu. Lisää seuraavaksi tomaattimurska ja muut aineet lukuun ottamatta balsamikoa, joka lisätään kun neste on hieman haihtunut. Lopuksi lisätään pieneksi hakatut oliivit sekä aurinkokuivatut tomaatit. seosta haudutellaan noin 15 minuuttia ennen niiden lisäämistä.

Juustokastike:

sulata rasva kattilassa, lisää joukkoon jauho ja sekoita. Tämän jälkeen alat lisäämään maitoa pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen, että lopputuloksena ei ole paakkuja. (ajoissa huoneen lämpöön nostettu maito helpottaa hommaa) Kun kaikki maito on lisätty ja seos on saanut kuplia pari minuuttia, niin voit nostaa kattilan pois levyltä ja lisätä puolet kummastakin juustoraasteesta ja mausteet.

Voitele vuoka ja laita pohjalle kerros jauhelihakastiketta, jonka päälle kaadat juustokastiketta. Seuraavaksi lado kerros lasagnelevyjä ja teet näitä vuoan koosta riippuen niin paljon kuin tarvitsee, kuitenkin niin, että päällimmäiseksi kerrokseksi jää juustokastike. Lisää loput juustot päälle. Koristeeksi ja makua antamaan voi vielä viipaloida yhden ison tomaatin.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia, uunista riippuen. Anna vielä tekeytyä tovi ennen nauttimista. (itse annan olla sen 15 minuuttia ja vielä tovin lautasellakin niin saa ne hyvät maut irti paremmin polttamatta heti suutaan kuumaan tomaattiin ja juustoon)

 Toivottavasti maistuu muillekkin : )

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

lemoz
Jahas, se on sitten avattu lasagnella kokkausharrastus täällä sivustolla. Itse kyllä tykkäsin kovasti balsamikon, oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien tuomasta mausta : ) voisi jopa olla enemmänkin noita, mutta kokeilin nyt noilla määrillä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään