Jim Beam- kakku

8 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

kääretorttupohja:
3 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
sitruunanmehua ja cointreau-likööriä
suklaatäyte:
7 dl tomusokeria
6 rkl kuumaa/lämmintä vettä
n.110 g taloussuklaata
1 tl Kahvia
1 tl Cointreau-likööriä (appelsiini-likööri)
n.60 g voita
0,5-1 tl sormisuolaa (Maldon tms)
kermatäyte:
0,5 l mansikoita
1 rasia ananaskirsikoita
n.100 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
minttua ja sitruunamelissaa maun mukaan
Lisäksi:
0,5 pkt ruskeaa sokerimassaa (tai marsipaania/mantelimassaa)
0,5 pkt valkoista sokerimassaa
punaista elintarvikeväriä
musta elintarviketussi/väri
sitruunamelissaa, mansikoita ja ananaskirsikoita koristeluun
n.1,5-2 dl kuohukermaa + sokeria
tomusokeria kaulimiseen

Jaa resepti

Ohje

Varaa kakun tekemiseen aikaa. Kakkupohjat voit tehdä ja kostuttaa edellisenä päivänä, muutoin kakku kannattaa koota vasta päivänä kun sen tarjoaa.

Tee kaksi kääretorttupohjaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi niin että vaahtoon jää jälki (n.4minuutin vatkaus koneella). Lisää vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita lastalla vaahtoon niin ettei se lässähdä. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista +225C 5-8 minuuttia. Kumoa toiselle leivinpaperille ja kostuta.

Suklaatäyte: Ota voi ajoissa huoneenlämpöön ja paloittele pieniksi nököiksi. Sulata suklaa vesihauteessa, lisää kahvi ja cointreau (voit käyttää molempia tai pelkästään toista) ja jäähdytä. Sekoita tomusokeri ja vesi sekaisin. Lisää tomusokeriseokseen suklaaseos ja lopuksi hyvin vatkaten voipalat sekä suola.

Kermatäyte: vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, tomusokeri ja peratut sekä viipaloidut mansikat ja ananaskirsikat.

Aseta molemmat torttupohjat niin että ovat suurinpiirten samoilla kohdilla. Leikkaa n.3/4 levyt molemmista. Säilytä 1/4 levyt. Laita toinen 3/4 levyistä kakkualustalle tai mistä haluatkin tarjota. Levitä päälle ensin kerros suklaatäytettä ja sen päälle kermatäyte. Lisää toinen iso levy kanneksi. Mittaa pienistä levyistä n. 17 cm korkea ja 12 cm leveä pätkä, kääri toisen sisään täytteitä ja rullaa se tiiviiksi kääröksi ison levyn keskelle. Levitä toinen pieni levy (myös mitattu 17 x 12 cm) tämän päälle, halutessa voit "voidella" pienemmän suklaatäytteellä. Tämän pitäisi näyttää siltä kuin siinä olisi pullo (ilman kaulaa tässä vaiheessa) puolittain levyn päällä ->ks kuva. Lopuista torttupohjan jämistä valmista pullon kaula leikkaamalla sopivan kokoisia suikaleita, voit käyttää täytettä tai vain muotoilla sellaisenaan.

Kun olet muotoillut pullon, siirrä se jääkaappiin odottamaan seuraavaa päällystämistä.

Aloita kaulisemalla "viski" eli ruskea sokerimassa, lisää pullon ympärysmittaan (17x12) pari senttiä ylimääräistä, sokerimassa on aika murenevaista... ;) Siirrä se odottamaan (tomusokeria yltäpäältä!). Valmista etiketti valkoisesta sokerimassasta, värjää pieni määrä punaisella etiketin vaatimalla "sinetillä" ja valmista siihen valkoisesta kirjain B tai käytä tomusokeri-vesi-pursotusta. Valmista sinetti haluamallasi tavalla, liitä B-kirjain siihen veden avulla. Liitä sinetti etikettiin ja kirjoita yläpuolelle JIM BEAM ja sinetin alapuolelle haluamasi teksti -netistä löytyy kuvia jos haluaa tarkasti alkuperäisen, itse ehdin kastella massan ja liittää pullon päälle ennen kirjoitusta jonka takia meni vähän huonosti :/ . Tee myös pullon kaulaosaan sokerimassasta valkoinen korkki ja osaan vielä 'viskiä' tai miten haluatkin. Käytä suklaatäytettä tai vettä "liimana".

Ota kakku kylmästä ja levitä sokerimassat pullon päälle.

Vispaa kermavaahto ja levitä lastan avulla se pullon ympärille.

Koristele haluamallasi tavalla :)

 

Annosten määrää on vaikea arvioida koska tämä meni mieheni synttäreille ja hän pystyy syömään koko kakun yksin...Aikaa meni ainakin tuo 3 tuntia, lakisääteisiä taukoja tuli pidettyä useampi ja siihen vielä edellisillan aikana tehdyt pohjat, niissä ei kyllä kauaa aikaa mene :)

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 7 Prinsessan kakku
  • 2 2 Karhu-tölkki kakku 17.9.2022
  • 3 0 Pulla kakku
  • 2468 16 TissiKakku ;) Huumorintajuttomat jättää väliin.
  • 3 1 Mansikka Nalle Puh kakku
  • 8 5 Anna Pavlovan kakku

Kommentit

Taskuvenus
Vaatii aikaa ja rakkautta mutta sitä iloa kun synttärisankari sai eteensä... :) Oli hyvää!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään