Tummasuklaa-kookos-muffinit (tai pieni kakku)

5 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

100 g (sokeritonta) tummaa suklaata
100 g laktoositonta voita
0.5-1 dl Sokeria, Xylitolia tai muuta makeutusta ohjeen mukaan
1 iso kananmuna (2 pientä)
2 rkl mantelijauhoa
3 rkl kookoshiutaleita

Jaa resepti

Ohje

Suussa sulava herkku, josta saa joko lievästi murenevan tai tiiviin paistoajasta riippuen! Huomaa, että ohje on helppo kaksinkertaistaa, jos popsijoita on enemmän. Lisää tällöin kolmas muna (:

Sulata voi ja suklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa (10sec ja sekoitus kerrallaan). Anna jäähtyä sormenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon makeutus. Vatkaa jääkaappikylmä kananmuna rikki lasissa ja lisää sitä vähän kerrallaan taikinaan koko ajan voimakkaasti (koneella) vatkaten. Vatkaa, kunnes saat taikinan kuohkeaksi ja hitusen vaaleammaksi. Sekoita sitten joukkoon manteli ja kookos. Jos olet suuri kookoksen ystävä, voit korvata mantelijauhon jopa kokonaan kookoksella! Saatat saada murenevamman lopputuloksen.

Annostele taikina muffinivuokiin (eivät kohoa paljoakaan) tai pienen pieneen kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa 20 minuuttia ja anna jäähtyä sekä vähän lässähtää. Mutakakkumaisen, kiinteän version saa ottamalla uunista jo 10 minuutin jälkeen, muista silloin jäähdyttää kaakku hyvin!

Siirrä jääkaappiin ja tarjoa seuraavana päivänä hedelmien, marjojen, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.  Jääkaapissa kaakku tiivistyy ja makukin avautuu eri tavalla! Toki uunista tuoreeltaan napattu herkku on taivaallista vaniljajäätelönkin kanssa ;)

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Jauhelihakastike krepeille (tai pastalle)
  • 4 8 Pieni tiikerikakku.
  • 3 3 Omena-MuruPiirakka, pieni
  • 5 5 Naijan pieni herkkutorttu
  • 0 0 Kiss me banana (kuiva kakku)
  • 1 0 Rusinabulla (tai Kenwood-briossi)

Kommentit

vattunakki
Tämä on siis sekä kirjaimellisesti että kielikuvallisesti suussasulava! NAM!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään