Suklainen onnenkakku

20 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

Taikina
1.5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauheseosta)
1.5 dl perunajauhoja
2 dl kaakaojauhetta (ei kaakaojuomajauhetta!)
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
150 g margariinia
3,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
TÄYTE
2,5 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa (tai vaniljaa, jos tykkäät)
150 g värjättyä valkosuklaata (tai lisää väriä sulatuksen jälkeen, pikkuisen kerrallaan! Tai jätät värjäämättä)
1,5-2 dl vadelmahilloa (tai vaikka lemon curdia!)
kuorrute
150 g voita (margariini käy myös)
2 tl vaniljasokeria
noin 3 dl tomusokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 rkl vettä
60 g tuorejuustoa
Koristelu
150 g värjättyä valkosuklaata
reilu rkl voita

Jaa resepti

Ohje

Ohje on www.kinuskikissa.fi -ohjeilla tehty, vain lievästi muokattu omiin tarkoituksiin (: Kurkkaa sieltä lisää vinkkejä!

Pohja

Rasvaa ja jauhota 24cm halkaisijan kakkuvuoka ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja vatkaa voi sekä sokeri keskenään erillisessä astiassa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon munat yksitellen reilusti vatkaten ja siivilöi tämän jälkeen reilusti kuivia aineita sekaan. Jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa vuorottele lisäämällä maitoa sekä kuivia aineita. Tee tämä osio käsin sekoittaen (voit käyttää vatkaimen alinta tehoa).

Kaada taikina vuokaan, paista 175 asteessa 50-60 minuuttia (kunnes kuivaan puutikkuun ei jää raakaa taikinaa kakkuun tökättäessä) ja anna kakun rauhoittua 15min uunistaottamisen jälkeen.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. (Leikkaa veitsi kakun sisään, pidä veitsen terä kakun keskiosassa ja pyöritä kakkua leikatessasi). Tasaa tarvittaessa korkeaksi kohonneita reunoja (jos uunisi nostattaa reunoja kovasti, kurkkaa kinuskikissan pyyhevinkki!).

 

Täyte

Sulata suklaa mikrossa (30 sek kerrallaan, välillä sekoittaen) tai vesihauteessa tasaiseksi ja jätä jäähtymään hituseksi aikaa (ettet saa kermavaahtoa lässähtämään). Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sitten joukkoon tuorejuusto. Lisää hieman jäähtynyt suklaa, jos mahdollista samaan aikaan vatkaten ja pienissä erissä, apuri on tässä hyvä.

 

Kokoaminen, täyttäminen

Lado alimmaiseksi kakun päälimmäinen osa. Ole varovainen, sillä kakku on murenevaa. 

Kostuta kakku maidolla, tai makean himoissa mehulla (tai raikkauden himoissa vaikka hitusella sitruunamehua). Kinuskikissa suosittelee 1,5dl nestettä, mutta itse kuivemman kakun ystävänä käyttäisin vain vähän ja antaisin kakun makustua jääkaapissa (: Lisää  kostutus kakkulevyyn kerralla, vasta kun olet asettanut kakkulevyn paikalleen.

Sivele kakulle yhteen väliin reilusti vadelmahilloa kostutuksen jälkeen ja sitten puolet täytteestä. Itse laitoin toiseen kerrokseen lemon curdia. Jäähdytä kakkua jääkapissa ennen seuraavan kerroksen lisäämistä, jotta täyte jähmettyy.  Anna kokonaisen kakun jähmettyä ja makustua elmukelmuun käärittynä jääkapissa mielellään seuraavaan päivään, vähintään koristelun valmistelun ajan.

 

Koristelu

Vatkaa voi pehmeäksi ja sekoita tomusokeri sekä kaakaojauhe sekaan käsin (ettet pölytä turhaan). Vatkaa tasaiseksi, lisää vesi ja vatkaa vielä kunnolla, kunnes kuorrutteesta tulee kiiltävä, levittyvää muttei valuvaa. (Kuumana päivänä jähmetä hetki jääkapissa ennen koristelua, jos täyte on todella löysä). Älä lisää vielä tuorejuustoa!

Sivele kakku yltäpäältä tasaiseen, 2-5mm kerrokseen veistä tai parhaassa tapauksessa lastaa apuna käyttäen, anna jähmettyä. 

Lisää nyt ylijääneeseen täytteeseen (noin 2dl) (tai jos käytit kaiken, tee vähän lisää :D ) tuorejuusto ja vatkaa hyvin. 

Sulata värjätty valkosuklaa voin kanssa (tai taasen: sulata ja värjää itse / jätä valkoiseksi) tasaiseksi. Sulje suklaa muovipussiin, taita reuna kunnolla käden sisään, ettet pursota päällesi ja leikkaa pienenpieni reikä kulmaan auki. Koristele kaakku haluamallasi tavalla (voit myös pursottaa kuvioita voidellulle paperille tai alumiinipaperille, jäähdyttää kuviot jääkaapissa ja siirtää siitä kakulle!). Pursota suklaa-tuorejuusto kakulle viimeisenä. 

Ota kakku jääkaapista 15 etukäteen leikattavuuden helpottamiseksi jaNAUTISKELE KAAKKU YSTÄVIEN KANSSA!

 

Täytteen suklaan voit vaihtaa. Jos haluat kuorrutteesta valkoisen ja koristella kakun vaikka tummalla suklaalla korvaa kaakaojauhe 1-1,5 dl tomusokerilla ja jätä veden määrä vähemmälle.

Samankaltaisia reseptejä

  • 11 15 Suklainen juustokakku
  • 2 3 Suklainen Ystävänkakku
  • 1 0 Suklainen kahvikakku
  • 9 10 Suklainen kahvi-juustokakku
  • 6 4 Suklainen Isänpäiväkakku
  • 6 2 Suklainen sitruunaunelma

Kommentit

vattunakki
Lopputyön dedis meni ja saimme ystävien kanssa työn palautettua. Palkinnoksi ystävilleni leivoin kakun ja tätä riitti ainakin 20:lle! (Joista aika moni tahtoi lisää, mutta vain osalle riitti ;D )

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään